Nakon što je juče iz NDP-a saopšteno da je predsjednik stranke Dragan Čavić donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora NDP-a u Trebinju, zbog pružanja otvorene podrške kandidatu SNSD-a Luki Petroviću, Slobodan Šaraba kaže da takvu odluku još nije zvanično dobio.

Čak i da stigne takva odluka, za koju smatra da je donesena pod pritiskom Slavka Vučurevića, Šaraba tvrdi da ne može biti sprovedena, jer je do izbora ostalo tek nešto više od 48 časova.

– O svemu ćemo razgovarati u ponedjeljak – kaže predsjednik Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba.

Tvrdi da nikavu odluku Dragana Čavića ili organa stranke još nije dobio, ali da to ništa ne mijenja.

– Ako postoji takva odluka, mi je nismo dobili, i čak i da jesmo ona je neprovodiva, jer se sutra veče završava kampanja – kaže Šaraba.

U međuvremenu, u gradskom odboru stranke pripremaju se za izborni dan, na kojem će, prema svim dosadašnjim najavama, i pored svih pokušaja da se to osujeti, podršku dati Luki Petroviću.

Odluka o raspuštanju Gradskog odbora, kako kaže Šaraba, donesena je pod velikim pritiskom Slavka Vučurevića, ali ističe da “oni /gradski odbor NDP-a/ misle svojom glavom”.

– Mislim da će porazom Slavka Vučurevića i takva odluka biti poražena i da smo mi u Trebinju potvrdili da mislimo svojom glavom, zbog čega često dobijamo i sankcije – kaže Šaraba.

Vjerovatno je u sve ovo prste umiješao i Zdravko Krsmanović koji, zarad ličnih interesa, priželjkuje neke promjene na političkoj sceni u Hercegovini, smatraju u trebinjskom NDP-u.

Ni iz centralnog NDP-a, a ni od predsjednika stranke, još nema ni glasa o skandaloznim Krsmanovićevim izjavama o referendumu u Republici Srpskoj, koje je potpredsjednik NDP-a nedavno nesebično podijelio sa federalnim medijima.

RTRS