Nije stvar ni u lepoti, ni u veličini – već u stavu. To je sad i nauka potvrdila.

Verovatno vam se više puta desilo da vidite nekog totalno prosečnog lika, a onda čujete da je veliki zavodnik i da sve žene padaju na njega. Jeste li se nekad zapitali zašto je to tako?

Iako će možda on želeti da poverujete u to, u 99 odsto slučajeva tu se ne radi o činjenici da mu je polni organ toliko veliki da niko ne može da odoli, več o najstarijoj tajni zavođenja, koju je i sam Kazanova jako dobro znao.

Samopouzdanju.

Nova studija, čiji su rezultati objavljeni u magazinu “Psychological Science”, pokazala je da muškarci koji nemaju fenomenalne fizičke osobine, ali imaju dosta samopouzdanja, imaju bolju prođu kod žena, nego momci savršenog izgleda, a lošeg mišljenja o samima sebi.

Naučnici su ispitali 96 muškaraca i 103 žene, koji su bili na “spid dejtingu”. Proveli su po tri minuta jedno s drugim, nakon čega su naučnicima otkrili koliko ih privlači osoba sa druge strane stola. Rezultati su pokazali da su muškarci koji “veruju da su atraktivniji nego što zapravo jesu” u suštini bli privlačniji ženama nego momci koji su objektivno izgledali bolje!

Kao da to nije dovoljno, studija je takođe pokazala da muškarci koji imaju više samopouzdanja ujedno i podižu samouvereniju decu. S druge strane, fizički privlačniji momci češće varaju.

Eto, sada konačno znamo istinu – žene vole samouverene i dobre momke, čiji fizički izgled je daleko od stereotipne lepote koju nam plasiraju magazini. Naučno potvrđeno!

24sata