Dan nakon uvreda i prijetnji na račun RTRS-a, ali i novinara naše medijske kuće na pres-konferenciji predsjednika i potpredsjednika NDP-a Dragana Čavića i Zdravka Krsmanović niko od strukovnih udruženja nije se oglasio.

Krsmanović i Čavić optužili su našu medijsku kuću kako kažu za neobjektivno informisanje, manipulaciju i montažu i ni više ni manje nego pozvali, kako navode, na oslobađanje RTRS-a.

“Pozvaću sve građane RS da oslobodimo RTRS jer je to naš javni servis”, rekao je Krsmanović.

Šta je Krsmanović pod “oslobođenjem” mislio ne znamo, jer na konferenciji za novinare nije želio da odgovora na pitanja koja nisu bila po njegovoj želji. Tako je naš novinar umjesto odgovora na postavljeno pitanje dobio uvrede i prijetnje.

“Vi ste jedan običan čovjek, jedan propagandista koji pokušava ono što je nekad Gebels radio, u ovom momentu za svoju fabriku laži zajedno sa Miloradom Dodikom i tajkunima”, rekao je Krsmanović našem novinaru.

Na pitanje novinara da li je istina da je u emisiji TV “Fejs” rekao da očekuje od SAD da reaguje i da ako ne bude reagovala i nesankcionisala Dodika, da će to biti na štetu Dejtonskog sporazuma, Krsmanović je odgovorio sa “ne”.

Da podsjetimo, Krsmanović je u pomenutoj emisiji izjavio: “Ako ne bude sankcija, to će biti direktan vjetar u leđa Miloradu Dodiku da dobije izbore. A ako bude sankcija, onda je to želja SAD-a da Bosnu i Hercegovinu zaštiti kao čedo koje je rođeno u Dejtonu”.

Određeni politički stavovi nisu sporni ,kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali pozivanje stranih ambasada na intervenciju više govori o samim tim političarima.

“Oni uporno govori da nema opozicije, a kad pitate opoziciju šta misli, onda oni kažu sad ćemo vas tužiti. nema potrebe za tužbama, sve izjave možete pogledati na jutjubu. Ali nije problem RTRS, problem je što Krsmanović poziva na intervenciju američke ambasade da ukloni Milorada Dodika”, kaže Dodik.

Novinari RTRS-a krivi su i Krsmanovićevom predsjedniku stranke Draganu Čaviću. On tvrdi da u izvještaju o napadu na komunalnu policajku Slobodanku Šormaz nismo ispoštovali tzv. drugu stranu.

“Niko mi na RTRS-u nije dozvolio da kažem ni riječ, a Šormazova je izašla sa nizom kleveta i laži na moj račun”, kaže Čavić.

I u prilogu emitovanom sinoć,a  ponovo i večeras, dokazujemo da smo objavili Čavićev pisani stav, demanti na tvrdnje komunalne policajke. Ali, Čavić je to prećutao na konferenciji za novinare. Da li Čavić i Krsmanović sa ovakvim napadima najavljuju svoje poteze ako dođu na vlast?

“Čavić je meni na to odgovorio:`Јa kad dođem u oktobru na mjesto Radojčića ti nećeš pisati zapisnike, niti slati prekršajne naloge`“, ističe Šormazova.

I sam Krsmanović je zaprijetio rekavši: “Јa vam kažem- oslobodićemo RTRS, a vas ću kazniti, da znate da ću vas kazniti”.

Da li je narodnom poslaniku Zdravku Krsmanoivću najviše zasmetalo to što je Televizija Republike Srpske ranije objavila činjenicu da u toku glasanja za odluku o raspisivanju referenduma nije bio prisutan u skupštinskoj sali? Ali je i činjenica da nikome od novinarskih udruženja nije zasmetao ovakav Krsmanovićev istup, jer ni jednom riječju nisu osudili ponašanje jednog političara prema novinaru.

RTRS