U drugom dijelu intervjua za Sputnjik, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pričao je o Ćamilu Durakoviću, Srebrenici, ratu u BiH, policiji, kao i o posljednjim ratnohuškačkim izjavama Sefera Halilovića.

Dodik je naglasio da su se sve globalne krize Zapada uvijek riješavale nekim ratnim sukobima, da je Evropa u ozbiljnim problemima, a posebno je naglasio da mu je drago što je Aleksandar Vučić izjavio da Republika Srpska neće nestati.

“Naravno da neće nestati, i meni je drago, ja sam zahvalan Vučiću što to jasno govori. I to je veoma jasno i precizno, to nismo mogli da čujemo do sada u Srbiji. Evo sada čujemo, i to je veoma važno što on kaže. I ja sam veoma ponosan, i narod Republike Srpske je zahvalan za takvu vrstu priče. I to je logično i ponašanje, izvinite molim vas, to je sasvim logično ponašanje. Evo, pored toga, da vratim se na ovu priču – kako neko misli, taj Halilović, ili Bakir Izetbegović, da će kasarna u Banjaluci napasti Republiku Srpsku – tamo gde je bataljon koji sačinjavaju 99 posto Srbi? Jel’ to normalno? Nije normalno. Prema tome, oni to razbijaju Bosnu i Hercegovinu. Oni su koji žele rat u BiH. Mi želimo stabilnost i mir”, rekao je Dodik

Pogledajte kompletan drugi dio intervjua sa Miloradom Dodikom:

Sputnjik