Članovi saobraćajne sekcije Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora danas su simbolično pomagali policijskoj patroli da kontroliše saobraćaj, u nastavku provođenja preventivnih aktivnosti u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.
Učenici obučeni u majice sa natpisom “policija” su u prisustvu policajaca zaustavljali vozila i vozačima ukazivali da oprezno i sporije voze, posebno u blizini školskih objekata.

ucenici-policija“Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koje policija provodi s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja, kao i edukacije najmlađih o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Praksa je pokazala da su ovakve akcije izuzetno značajne jer utiču na podizanje svijesti i vozača i najmlađih učesnika u saobraćaju o potrebi opreza na ulici.

U posljednjih nekoliko godina na području CJB Prijedor nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda u blizini škole u kojoj su ozbiljnije povrijeđena djeca školskog uzrasta.

SRNA