Policija je pronašla 1,3 kilograma marihuane u objektima koje koristi tridesetogodišnji Prijedorčanin Edis Biondić, zvani Amerikanac, koji već godinama u svoj kriminalni dosije uporno upisuje nove stranice

Teško je pobrojati za šta ga je policija sve teretila, ali je dovoljno, za početak, navesti da je protjeran iz SAD, gdje se takođe ogriješio o zakon, a ni ovdje se svoje prošlosti nije odrekao.

Posljednji slučaj odigrao se prije par dana, kada su u Radničkoj ulici u Prijedoru pretreseni objekti koje on koristi, te su pronađeni već sasječeni dijelovi stabljika marihuane, koja je bila u fazi sušenja.

Po riječima Marije Matić, portparola CJB Prijedor, u toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Ozloglašeni Prijedorčanin već duže vrijeme puni stranice crne hronike, pa je tako nedavno utvrđeno je da je 31. jula ove godine opljačkao market “Tuti-fruti” u Prijedoru, te ukrao 600 maraka.

Tereti ga policija i da je 14. marta ušao u restoran u sklopu Čaršijske džamije u Prijedoru, te ukrao žensku torbicu, u kojoj se nalazilo 80 maraka, kao i da je nedavno u stubištu zgrade u prijedorskom naselju Pećani pisao uvredljive grafite.

To, međutim, čini tek dio njegovih grešaka iz prošlosti. Policija je 2013. godine otkrila da je Biondić, godinu ranije, podmetnuo šest požara na području Prijedora, a meta su mu bila četiri skupocjena automobila, stan i kamion.

On je požare podmetao na identičan način – pod prednji dio vozila koristeći benzin i novinski papir, a šteta je “teška” oko 300.000 maraka.

Kada je to otkriveno, na površinu je isplivalo i da je Biondić i odranije poznat policiji zbog više teških krađa i razbojništva na području Prijedora, Banjaluke i Sarajeva.

Upravo zbog krađa je protjeran i iz SAD, ali je po povratku u BiH nastavio je sa svojim “zanatom” i ne prođe mnogo vremena, a policija ga uhapsi.

NN