Monika Beluči je “zapalila” društvene mreže fotografijom na kojoj je naga i u svojoj 51. godini izgleda veličanstveno. Ipak, njena fotografija je cenzurisana na Instagramu, a italijanska glumica se ne uzbuđuje mnogo zbog toga.

Beluči igra u novom filmu Emira Kusturice “Na mliječnom putu” koji je premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji. Promovišući film u Španiji, glumica je za “Noticias de Gipuzkoa” prokomentarisala kontroverze u vezi sa njenom “golišavom fotografijom” na kojoj se gola kupa u rijeci.

“Pravimo mnogo fotografija, a neke su moćnije od drugih. Važna stvar je da nam je ljepota uvijek potrebna i da moramo da je poštujemo”, kaže Beluči.

Film “Na Mliječnom putu” govori o stvarnoj priči iz života Emira Kusturice koji je tokom rata na Balkanu prelazio ratnu liniju u jednom selu kako bi komšijama odnio mlijeko. Planove i živote mještana poremeti dolazak lijepe Italijanke koja želi da se uda za lokalnog ratnog heroja.

Beluči, koja igra tu ženu, vjeruje da film govori o ljubavi i ratu i da njegova namjera nije da bude politički film.

“Ima nasilja, ali je film uglavnom poetski, sanjarski i govori o ljubavi dvoje ljudi koji nisu mladi. Govori o tome da ljubav ne zavisi od godina nego energije koja ujedinjuje par. Film nosi poruku nade”, kaže Beluči.

Reditelj filma “Crna mačka, bijeli mačor” drži se za njega karakteristične muzike, uzbudljivih scena i humora, ali ovog puta posmatra i ljudsku monstruoznost, piše “Noticias de Gipuzkoa”.

Da bi ušla u svoj lik, Beluči je naučila srpski – “jezik koji su govorili svi koji su učestvovali u filmu”. Imala je i učitelja, koji joj je po završetku časova rekao da “dobro govori srpski”.

“Jezik je vid izraza, ali su filmovi oblik govora tijela”, smatra ona.

To nije bio prvi put da Beluči nauči drugi jezik, kako bi ušla u ulogu: učila je i persijski, za potrebe filma “Rhino Season” Bamana Gabadija.

ATV