Kako su nas beogradske novine obavjestile na naslovnim stranama, starleti Tijani Đurić su zapalili porše, ali joj je ljubavnik kupio novi. Pjevačica Milica Todorović se kroz Beograd “provozala trolom”. Jovana Švonja je “pokazala trudnički stomak u seksi negližeu“. Otkriveno je da je Ružica Đinđić glumila u spotu Zdravka Čolića. Najbolja beogradska dekoraterka Banjalučanka Lana Dragomirović je samo za jedan vikend “okitila” pet prijestoničkih svadbi.

I pored takvih istorijskih događaja, od presudnog značaja za budućnost srpskog roda i njegove evro-atlanske-azijsko-afričke integracije, mislim da su proteklu sedmicu u Srbiji obilježila tri Skota.

Prvo je ambasador SAD Skot izjavio da će referendum u Srpskoj destabilizovati region, što predstavlja prvorazredni diplomatski skandal. Šta ima američki ambasador u Beogradu da se miješa u unutrašnje stvari BIH?

Na taj skandal niko u Srbiji nije reagovao.

Ne samo da su ga odćutali svi mediji i dežurni branioci srpskog ustavnog poretka i čistote Aleksandar Vulin i Dragan Vučićević, već i ljubitelji lika i djela Vladimira Putina. Kako oni koji vole Rusiju, tako i oni koji vole samo dolare iz Rusije.

Na stranu to što bi bilo zanimljivo čuti objašnjenje kako referendum, kao najviši oblik demokratije i volje naroda, na kojem se građani Republike Srpske izjašnjavaju o jednom “unutrašnjem” prazniku, može da destabilizuje region.

Zar ta ista Amerika 1992. godine nije “natjerala” muslimane i Hrvate da organizuju referendum o proglašenju nezavisnosti BiH i rušenju SFRJ, iako su i golubovi na Baščaršiji znali da će to biti okidač za krvavi bratoubilački rat, a sve uz obrazloženje da je referendum “vrh” demokratije?

Osvrćući se na komentar Ratka Dmitrovića u “Večernjim novostima” o dolasku mlađanog Johanesa Hana u Srbiju, jedan drugi Skot, Slobodan Georgijev, urednik Balkanske istraživačke mreže, koju EU i fondovi zapadnih obavještajnih službi pomažu milionima dolara, izjavio je da je “EU, za razliku od Srbije, antifašistička tvorevina”.

I tako jasno poručio da je Srbija fašistička tvorevina.

Rodno mjesto fašizma su zemlje EU. To zlo je na vlast prvo došlo u Musolinijevoj Italija, zatim u Hitlerovoj Njemačkoj, pa ustaškoj Hrvatskoj…. i izazvalo svjetski rat u kojem je ubijeno 60.000.000 ljudi. Među njima i 1.000.000 Srba. A onda plaćenik te EU optuži Srbiju, u kojoj nikad nije bilo fašizma, da je fašistička tvorevina. I ništa.

U pravnoj državi, javni tužilac bi reagovao i naložio da policija uzme izjavu od Georgijeva. U “fašističkoj” Srbiji on će biti nagrađen. Gazde iz EU će povećati honorare i donacije….Jer, Skotovi koji o svojoj zemlji daju ovako ružne izjave najisplativija su investicija za sve one koji toj zemlji rade o glavi.

Treći Skot, predsjednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović, izjavio je da je “Srbija u devedesetim godinama bila ono što je Islamska država danas”. U državi koja drži do sebe ovaj Skot bi istog trena bio uhapšen i optužen za veleizdaju.

U Srbiji nema ko da mu sudi. Javni tužioci i sudije su zaokupljeni kriminalom. Mukotrpnim postizanjem nagodbi sa tajkunima, dilerima droge i drugim mafijašima. Nije ni malo lako naći način da se “optužnice stoljeća” za pljačku desetina miliona evra državnog novca ili rasturanje 10 tona kokaina, za koje se dobija 20 godina robije, preinače u optužnicu za nesavjesno poslovanje ili poreski prekršaj.

Za koje se dobijaju dva-tri mjeseca zatvora.

Uslovno.

Press