Tužilaštvu Haškog tribunala:

Samo zbog toga što su Starac Fočo i Kučuk Alija posjekli nekoliko desetina srpskih knezova i poreske stope (PDV) u Srbiji povećali za 427 odsto, Karađorđe i navedeni članovi četničke paravojne formacije su 1804. godine inicirali i predvodili udruženi zločinački poduhvat srpskog naroda protiv Turaka, poznat i kao Prvi srpski ustanak, i na taj način smišljeno ugrozili suverenitet i teritorijalni integritet turske carevine.

Osumnjičeni Crni Đorđe, Karađorđe, Karađorđe Petrović, Vožd Karađorđe, Đorđije Petrović, Đorđije Černi, Crni Gruja i ostali su za vrijeme Prvog srpskog ustanka iz Srbije protjerali više desetina hiljada Turaka i time počinili najveće etničko čišćenje muslimana u Evropi od mjeseca ševala prve godine po hidžri, kad je prorok Muhamed počinio krivično djelo pedofilije spavajući sa devetogodišnjom djevojčicom Ajšom, do današnjih dana.

U toku Prvog srpskog ustanka osumnjičeni Karađorđe, Karađorđe Petrović, Vožd Karađorđe, Crni Đorđe, Đorđije Petrović, Đorđije Černi, Crni Gruja i ostali počinili su masovni zločin genocida nad Turcima.

Na Deligradu, prvi put, ubili su 2.000 Turaka, na Deligradu. drugi put, 3.000 Turaka, na Mišaru 500 Turaka, na Ivankovcu 1.000 Turaka, kod Ćuprije 1.000 Turaka, kod Malajnice 3.000 Turaka, kod Kladova 500 Turaka, kod Sjenice 1.500 Turaka, kod Nove Varoši 4.000 Turaka, kod Varvarina 1.000 Turaka, na Dublju 2.000 Turaka…..ukupno više od 110.000 Turaka, što je dovoljno da se napune stadioni Partizana i Zvezde.

Iako su redovno imali i po desetak puta više vojnika nego Srbija, Turci su u bitkama protiv Karađorđa i ostalih prolazili kao što fudbaleri Srbije prolaze u kvalifikacijama za evropska i svjetska prvenstva. Red jedne mršave pobjede, red jednog kilavog remija i red desetak brutalnih poraza.

Osumnjičeni Karađorđe, Crni Đorđe, Đorđe Petrović, Vožd Karađorđe, Đorđije Černi, Crni Gruja i ostali srbočetnici su zločin genocida nad turskim, srpskim i bošnjačkim Turcima činili takvim intenzitetom da su pogrebna preduzeća u turskim garnizonima od Sarajeva do Niša radila u tri smjene, iz dana u dan, iz dana u noć, iz noći u dan. Čak i po najvećim svecima. I tako pune tri godinice dana.

Ali ni to nije bilo dovoljno da sahrane sve mrtve, jer su Karađorđe i ostali, usvajajući nove i modernije ruske i njemačke tehnologije, stalno povećavali proizvodnju mrtvih turskih glava, pa je to u pojedinim bitkama poprimalo odlike moderne serijske industrijske proizvodnje. Turski hroničar Elvija Čelebija je zapisao da su nesrećni Turci u sudaru sa Karađorđem i njegovim golaćima imali utisak da se istovremeno biju protiv Mela Gibsona, Čak Norisa i Žan Kloda van Dama.

Kada ni opsežne reforme, koje su obuhvatale edukaciju, povećanje koeficijenta za plate grobarima za 236,9 odsto, uvođenje toplog obroka, priznavanje benificiranog radnog staža godinu za godinu, beskamatne kredite na viđenje i besplatno ljetovanje u Bodrumu (u društvu voljene osobe) nisu dale željeni rezultat, turski car je bio prisiljen da zbog asanacije terena na prilazne puteve Srbiji pošalje svu grobarsku, ali i komunalnu i građevinsku operativu iz Carigrada, Burse, Izmira, Skoplja, Bejruta, Jedrena, Tirane, Sarajeva, Travnika i Novog Pazara, što je na kraju dovelo do sloma turske ekonomije i propasti turskog carstva.

Press