Mirko Šijan, sin Goce Božinovske, nalazi se među 79 kriminalaca kojima je do daljeg zabranjen ulazak na teritoriju Crne Gore.

Crnogorska policija je tokom ovogodišnje turističke sezone vratila sa granice dvadesetak kriminogenih ličnosti iz regiona, sa jasnim stavom da su u toj zemlji nepoželjni, pišu podgoričke Vikend novine.

Na snazi je do daljnjeg zabrana ulaska za ukupno 79 kriminalaca, uglavnom iz Srbije i Republike Srpske. Zabranu njihovog ulaska u Crnu Goru donela je Uprava policije 15. maja.

Neimenovani sagovornik Vikend novina iz policije kaže da su sa granice vraćene uglavnom bezbednosno interesantne osobe iz Srbije i Republike Srpske koje, kako je rekao, u regionu, a i šire, imaju debele policijske dosijee.

Među njima su, kako je naveo, vođe i istaknuti članovi takozvanih voždovačkog i rakovičkog klana, kriminalne organizacije Luke Bojovića, zatim niške grupacije, te pripadnici ekstremnih navijačkih grupa, koji su u poslednje vreme učestovovali u nizu teških obračuna u Srbiji i Republici Srpskoj.

“Reč je o akterima ubistava, pokušaja ubistava i drugih krivičnih dela u Beogradu, Novom Sadu, Loznici, Kragujevcu, Čačku i Užicu, koji se između ostalog direktno ili indirektno dovode u vezu sa članovima kriminalnih grupacija iz Crne Gore. Među njima ima i opasnih kriminalaca sa Pala, Istočnog Sarajeva, Banja Luke, Trebinja, Bileće, Foče…”, kazao je sagovornik iz policije Vikend novinama.

Plan zabrane ulaska strancima sa kriminalnim pedigreom doneo je Sektor kriminalističke policije, na osnovu razmene podataka sa kolegama iz regiona, a u okviru međunarodne policijske saradnje.

A među imenima sa spiska su pripadnici takozvanog voždovačkog klana Vladan Kontić zvani Konte i Mirko Vuković, kojima policija nije dozvolila da pređu granicu, već ih je vratila na srpsku teritoriju. Isti tretman imao je i srpski državljanin Filip Korać, jedan od najbližih saradnika ozloglašenog Luke Bojovića, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Španiji, navodi izvor Vikend novina.

“Ulazak u Crnu Goru nije dozvoljen ni Slavenku Dučiću, bliskom takozvanom škaljarskom klanu, kao ni ekstremnom navijaču Crvene zvezde Ivanu Bogdanovu, te Miroslavu Mirku Šijanu, sinu estradne umetnice Goce Božinovske”, kazao je isti izvor.

ALO