Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je najveća priznanja srpskim sportiskinjama koje su na Olimpijskim igrama u Riju osvojile medalje.

Dodik je danas u Banjaluci upriličio prijem za Sašu Čađo, Brankicu Mihajlović, Tijanu Bošković i Draganu Stanković.

“Republika Srpska će im se odužiti na najbolji mogući način. Još od ranije pratimo njihove aktivnosti. Neki od njih imali su stipendije Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pratimo njihove rezultate i stimulisati ih u okviru svojih mogućnosti. Svima njima koji osvoje medalje na ovako velikim takmičenjima, za Dan Republike biće im dodijeljen orden. Tako će biti i 9. januara, kada ćemo dodijeliti odlikovanja Republike Srpske u ime predsjednika”, rekao je Dodik.

Nakon prijema, srpske olimpijke prošetale su gradom u društvu predsjednika i premijera Željke Cvijanović i ministra za porodicu, omladinu i sport Јasmine Davidović, te kandidata za gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića.

Brojni građani pozdravili su srpske reprezentativke i poželjeli im dobrodošlicu u Banjaluku.

Brankica Mihajlović, Tijana Bošković i Dragana Stanković stigle su oko 12 časova u Banjaluku, gdje im se pridružila Saša Čađo.

Brojni članovi banjalučkih sportskih klubova, kao i građani dočekali su srpske osvajačice medalja ispred Palate Republike.

Takođe, predsjednik Srpske razgovarao je i sa banjalučkim plivačem Mihajlom Čeprkalom i Tatjanom Đekanović iz Teslića, koja je u Rio de Žaneiru nastupila u gađanju vazdušnom puškom.

Dodik je svim olimpijcima uručio prigodne poklone, te obećao najveća priznanja koja će im biti uručena 9. januara na proslavi Dana Republike.

Saša Čađo, koja je sa reperezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju u Riju, kaže da je Banjaluka grad sporta i da ovde sigurno ima mnogo talenata:

“Kada vidite koliko djeca vole sport i koliko njih se bavi sportom, jasno je da je ovo grad sporta. Potrebna je samo mala podrška da oni ostvare uspjeh. Vjerujem da će se sport u Banjaluci razvijati i da će naš grad imati još olimpijaca i nakon nas”, kaže Čađo.

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, sportisti Srbije ostvarili su najbolji rezultat na Igrama od osamostaljenja države.

Agencije