Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici razmatraće informaciju o stanju u oblasti prerađivačke industrije za prvo polugodište ove godine.
Na predloženom dnevnom redu sjednice nalazi se i razmatranje Prijedloga odluke o stavljanju van snage Odluke o prodaji 64,9998 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “LJubija” Prijedor metodom neposrednog odabira kupca, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

 Predviđeno je razmatranje informacije o projektu Izgradnja i rekonstrukcija JZU bolnica Istočno Sarajevo.

Vlada će razmatrati i informaciju o izvještaju Misije stručne procjene Evropske unije u BiH po pitanju slobode izražavanja iz aprila ove godine.

Za sjednicu je predviđeno i razmatranje informacije o inicijativi Ambasade Francuske u BiH za finansijsku podršku projektu “Jahorina risort divelopment prodžekt preparejšn” /Jahorina Resort Development Project Preparation/, u sklopu priprema za organizaciju Evropskih omladinskih olimpijskih igara 2019. godine.

Ministri će razmatrati i informaciju o inicijativi koncesionara “GB imo” /GB Immo/ Banjaluka za zaključivanje aneksa jedan na Ugovor o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta na području planine Klekovača radi izgradnje Turističkog centra “Klekovača”.

Početak sjednice je zakazan za 10.00 časova, nakon koje će biti objavljeno saopštenje.

SRNA