Univerzitetski profesor Emil Vlajki smatra da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik postigao nevjerovatan uspjeh u borbi protiv kolonijalizma BiH.

“Ustavni sud BiH je osramoćen, a visoki predstavnik se pokazuje kao prevaziđena institucija bez ikakve moći. Možda se ove institucije još neko vrijeme održe, ali ništa više neće biti kao prije, a one će polako venuti i nije nam žao”, rekao je Vlajki.

On je istakao da je Dodikova državnička uloga, u odnosu na svijet, primjer kako se treba boriti za svoju zemlju.

“Republika Srpska je na geografskoj karti planete nevidljiva, ali je Dodik učinio da cijeli svijet o njoj priča. On je uradio i mnogo više – ozbiljno je načeo kolonijalnu upravu nad BiH”, dodao je Vlajki, koji je predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde.

Umjesto da Dodiku za taj uspjeh odaju priznanje, ističe Vlajki, sluge međunarodne zajednice ni ne haju za vlastitu državu u koju se toliko patetično kunu, već samo gledaju šta će im strani gospodari reći, saopšteno je iz Partije ekonomske i socijalne pravde.

“Sluge ‘međunarodne zajednice’ povodom, kako kažu, ‘Dodikovog referenduma’, su se uspaničili kao muve bez glave. Јedni prizivaju bonska ovlaštenja, drugi referendum o Srebrenici, treći se ponovo obraćaju kolonijalnom Ustavnom sudu BiH, četvrti smatraju da Dodik uvodi BiH u ‘strašnu’ avanturu sa ‘nesagledivim’ posljedicama, što je sve skupa toliko jadno da izaziva saučešće”, zaključio je Vlajki.

SRNA