Slike srpskih slikara Branka Miljuša, Radovana Kragulja, Novaka Demonjića, Nebojše Jocića, koje je Muzej Kozara ustupio Narodnoj skupštini Republike Srpske, od danas krase prostorije parlamenta Srpske.

Direktor Muzeja Kozare iz Prijedora Zoran Radonjić i kustos umjetničke zbirke Muzeja Aleksa Milić, uz konsultacije sa akademikom, poznatim slikarom Milivojem Unkovićem, danas su salone za sastanke u Narodnoj skupštini, kao i kabinet predsjednika parlamenta obogatili slikama iz bogatog fundusa ovog muzeja.

Radonjić je izrazio zadovoljstvo što je upravo Muzej Kozare, koji ima bogatu zbirku, onoliko koliko je i Prijedor bogat velikim slikarima, imao priliku da prostorije u Narodnoj skupštini Republike Srpske obogati slikama iz svog fundusa, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

“Posebno nam je drago da smo dobili priliku da velikom broju važnih ljudi i stranih diplomata koji svakodnevno posjećuju Narodnu skupštinu možemo na ovaj način da pokažemo velikane našeg slikarstva, poznate i priznate u svijetu”, rekao je direktor Muzeja Kozare.

SRNA