Dvogodišnji dječak čiji je nestanak prijavljen u Zvorniku ubijen je i zakopan u ovom gradu.

Monstruozno ubistvo u Zvorniku. Dvogodišnji Lazar Rebić, čiji je nestanak prijavljen 18. avgusta, ubijen je i zakopan ispod vrha Udrč na nepristupačnom terenu sela Liješanj.

Za ubistvo su osumnjičeni ujak ubijenog djeteta, Mijat Stankić i njegova nejvenčana supruga, Fata Durak. Nakon hapšenja i policijske obrade lica, osumnjičeni su predati Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Nezvanično, dječak je ubijen u noći između 16. i 17. avgusta. Fata Durak navodno je razgovarala telefonom, nervirao ju je plač dvadesetomjesečnog Lazara Rebića. Kada ga je udarila, dječak je pao udarivši glavom o beton. Durakova je sakrila tijelo i iste noći pobjegla iz kuće.

Klupko je počelo da se odmotava sutradan, kada je Fata Durak pronađena u Živinicama. Odgovoprnost za smrt dječaka Fata i njen nevjenčani suprug Mijat Stankić prebacivali su u policiji jedno na drugo. Oboje su imali problema s alkoholom, a Fata je inače bila nasilna, tvrde baka i djed ubijenog dječaka.

Milena i Pero Stankić živjeli su jedno vrijeme sa sinom Mijatom i njegovom nevjenčanom suprugom. Nakon razvoda roditelja njima je povjerena briga o ubijenom dječaku i njegovom mlađem bratu Marku. Zbog stalnih razmirica, Mijat se prije dva mjeseca odselio sa Fatom i odveo djecu u drugu kuću. Da je Lazar već duže vrijeme dobijao batine sumnjao je i njegov otac, ali navodi, nije imao uslova da se stara o djeci.

Majka ubijenog dječaka Rosa Stankić navodno ima zdravtsvenih problema. Zašto je starateljstvo nad djecom povjereno ljudima sklonim nasilništvu i alkoholu, još se ne zna. U Centru za socijalni rad u Zvorniku danas nismo uspjeli dobiti izjavu, iako je bila obećana.

Šta se dešavalo u kući u selu Đevalje biće jasnije sutra – nakon ekshumacije i obdukcije tijela ubijenog dječaka.

RTRS