Uz više seksa popraćenog orgazmima neće vam trebati multivitamini, ni analgetici, ciklus bi vam se mogao napokon ustaliti, a postat ćete i bliskiji s partnerom.

Liječi glavobolju

Orgazam doslovno može izliječiti glavobolju. Zato dobro razmislite kada idući puta to probate iskoristiti kao razlog zašto ne želite voditi ljubav. Jedno je istraživanje, naime, pokazalo da vođenje ljubavi pomaže ublažiti i bol izazvanu migrenom. Svakako bolji način ublažavanja bolova od gutanja tableta.

Endorfini rade svojeVođenje ljubavi ublažava i ostale vrste bolova. To je zato što orgazam oslobađa oksitocin, tvar za dobro raspoloženje, koja pak pokreće pojačano izlučivanje endorfina, poznatog kao ‘hormon sreće’. A endorfini svojim djelovanjem pomažu ublažiti bolove – čak i snažne menstrualne grčeve.

Ukoliko ste se zasitili načina na koji s partnerom vodite ljubav, isprobajte nešto novo i razbuktajte strasti koje će vas dovesti do orgazma. Što kažete na seks na otvorenom!? (Mi vam to nismo rekli…)

 Poput multivitamina

Razmišljajte o sladostrašću kao o multivitaminima: istraživanje provedeno na Sveučilištu Wilkes u Sjedinjenim Američkim Državama pokazalo je da seksualni odnos jednom ili dva puta na tjedan podiže i jača vaš imunosni sustav. Moramo li vas podsjećati da je sezona prehlada u punom jeku, a blizu je i sezona gripe?

Bliskost s partnerom

Spolni odnos koji završi doživljavanjem seksualnog vrhunca može voditi do nevjerojatno ugodnih razgovora na jastuku, time i do zbližavanje partnera. U prilog toj tvrdnji govore znanstvena istraživanja čiji rezultati pokazuju da žene koje redovito doživljavaju orgazme gaje pozitivnije misli i osjećaje prema partneru nakon seksa nego one žene koje tijekom spolnog odnosa nisu dosegnule vrhunac.

Jutro je najbolje vrijeme za dodire…

Razlog za seks može biti i buđenje prije budilice. Kad vam se to dogodi, proslavite svoju malu pobjedu jutarnjim seksom. Stručnjaci kažu da predavanje seksu na početku dana može popraviti raspoloženje te držati obrambeni sistem vašeg organizma na visokoj razini cijeli dan. Ne kaže uzalud pjesma: Jutro je najbolje vrijeme za dodire

Uravnoteženi ciklusVaš menstrualni ciklus bit će vam zahvalan na redovitom seksu (i redovitom svršavanju). Znanstvenici na sveučilištima Columbia i Stanford u svojim su studijama otkrili da žene koje imaju seksualni odnos barem jednom tjedno imaju uravnoteženije menstrualne cikluse od žena koje rjeđe vode ljubav.

Ne raste samo uzbuđenje

Razlog za seks može biti i to što ste usred menstrualnog ciklusa. Možda vam to zvuči pomalo čudno, ali koncentrirajte se: jedno je istraživanje pokazalo da oko četrnaestog dana menstrualnog ciklusa vaš klitoris u uzbuđenom stanju naraste dvadeset posto više nego inače i puno se lakše puni krvlju te tako rastu vaše šanse za visokim stupnjem uzbuđenja kao i za doživljavanjem seksualnog vrhunca. Stvarno bi bilo šteta ne iskoristiti blagodati tih dana u mjesecu.

Iskoristite svaku prilikuVodite ljubav zato što možete! Prestanite glumiti orgazme, radije iskušajte neke nove poze koje vam mogu povećati uzbuđenje i tako olakšati putovanje do vrhunca (ne zaboravite pritom na oralni seks). Istražujte zajedno s partnerom, budite opušteni i nesputani i rezultati će doći sami po sebi.

Nije nikakva tajna da do vrhunca možemo doći same, ponekad čak brže i češće nego uz pomoć muškarca. No, kada ste posljednji puta to probali?

Možete i sami, zar ne?Za orgazam zapravo ne trebate partnera. Posao možete obaviti na zadovoljavajući način i posve sami. Važno je samo da se ne ustručavate sami pred sobom i da otkrijete što vaše tijelo voli i na što najbolje reagira. Kad otkrijete što vam doista odgovara, moći ćete to prenijeti i partneru. A to znači još seksualnih vrhunaca.