Već mjesec dana u Prijedoru radi nova pijaca na Pećanima. Trgovci sa stare lokacije, koja je bila samo nekoliko metara udaljena od novog objekta, poslovanje su nastavili u novom ambijentu.

Za razliku od kupaca koji su zadovoljni ponudom, trgovci kažu, kupovna moć nikada nije bila slabija. Cijena zakupa nove tezge, sada viša za 20 maraka, njima je puno.

Bogata ponuda i dobar prodajni ambijent, razlozi su za zadovoljstvo, kažu Prijedorčani. Zbog toga rado dolaze po namirnice na novu pijacu.

Novi objekat u gradskom jezgru, za kupce je pun pogodak, međutim zakupci nisu u potpunosti zadovoljni. Tržni centri jaka su konkurencija, zbog toga, kažu prodaja slabo ide. Manje cijene zakupa, išle bi im na ruku.

“Nova lokacija je jako lijepa, uredna je, čista je, fini su i radnici, ali posla nema”, kaže zakupac Ruža Sikora. Rada Ćorluka, takođe zakupac dodaje: “Sad dolazi zima, makar do proljeća da su malo jeftinije cijene jer se jako slabo radi, stvarno”.

Razlog poskupljenja su i veći troškovi održavanja objekta, kaže rukovodstvo Gradske Tržnice. Praznih mjesta za nove zakupce još ima.

“Zelena tržnica na svom dijelu ima 126 tezgi i sad trenutno nam je popunjeno 50. Takođe, na robnoj pijaci nemamo veliku popunjenost jer nam još nisu završeni namjenski štandovi za robnu pijacu kojih treba da bude 46, mi trenutno imamo 12 zakupaca koji rade na starim tezgama”, izjavio je Darko Zgonjanin, direktor Gradske Tržnice.

Za jesen se najavljuje veći broj zakupaca na kvantaškoj pijaci koji će u kamionima plasirati i veće količine robe.

RTRS