Navijači košarkaške reprezentacije Srbije u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije, ali i u Republici Srpskoj, na ulicama su proslavili osvajanje srebrne medalje.

Građani Banjaluke, Prijedora, Doboja, Istočnog Sarajeva i drugih opština izašli su na trgove i ulice da iskažu svoje zadovoljstvo i radost uspjehom Srbije na Igrama u Riju.

Brojni Banjalučani okupili su se sinoć na Trgu Krajine, a slavilo se i na ulicama u koloni automobila, uz dobro poznate pjesme, klicanje Srbiji, košarkašima i selektoru Aleksandru Đorđeviću.

Srebrnu medalju košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, bučno je proslavilo sinoć na Trgu Republike nekoliko hiljada Beograđana.

Desetine srpskih zastava, upaljene bengalske vatre i skandiranja pokazali su da dobro raspoloženje i radost nisu pokvareni ni ubjedljivim porazom od SAD u finalu sa 96:66.

Iako je slavlje bilo “skromnije” nego u subotu uveče poslije zlata vaterpolista, navijači su poslali najljepšu moguću poruku izabranicima Aleksandra Đorđevića, svjesni da je biti odmah iza neprikosnovenih NBA zvijezda, veliki uspjeh.

Beogradski kafići su prethodno bili prepuni gostiji koji su na tv ekranima pratili prenos olimpijskog finala.

Slavlja je bilo i u Novom Sadu.

Novosađani su po završetku utakmice sa SAD izašli na ulice da proslave srebrnu medalju srpskih košarkaša na Olimpijskim igrama u Riju.

Građani su se okupili na gradskom trgu, a kolone automobila, okićenih srpskim zastavama, kretale su ulicama Novog Sada uz sirene i klicanja uspjehu srpskih košarkaša.

Izvor: RTRS, Tanjug