Tokom mjeseca jula na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Prijedor registrovano je više saobraćajnih prekršaja.

Među prekršajima, najviše je onih zbog prekoračenja brzine i vožnje pod uticajem alkohola.

Tokom prošlog mjeseca na području Prijedorske regije registrovano je 88 saobraćajnih nezgoda, među kojima je jedna sa smrtnim posljedicama po lice. U istom periodu, saobraćajna policija na ovom području evidentirala je 2. 345 prekršaja, što je za 32 odsto više u odnosu na juli prošle godine. U vrijeme godišnjih odmora pojačan je policijski nadzor na putevima.

U provedenoj anketi građani kažu da policija treba da radi svoj posao i naplaćuje kazne ali i da su kazne za naš životni standard previsoke.

Među prekršajima najviše je onih zbog prekoračenja brzine i vožnje pod uticajem alkohola. Tokom prošlog mjeseca policija je iz saobraćaja isključila 256 vozača, među kojima čak 184 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, što je za 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

-Na putevima Centra javne bezbijednosti Prijedor u mjesecu julu u prosjeku je dnevno šest vozača iskučeno zbog vožnje pod uticajem alkohola , što sigurno nije mali broj. Ono što je interesantno napomenuti u kontekstu vožnje pod uticajem alkohola da je 56 vozača lišeno vozača u mjesecu julu i zadržano do 12 časova zato što je kod njih utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko jednog grama po kilogramu, kaže Dalibor Ivanić načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor.

I četiri pješaka lišena su slobode zbog kretanja u alkoholisanom stanju po kolovozu. U cilju bezbjednosti saobraćaja, na području Prijedorske regije prisutan je i stacionarni radar, koji je za 88 časova aktivnog rada registrovao više od tri hiljade prekršaja.

RTRS