Završna manifestacija Kulturno -zabavnog karavana „Selo veselo 2016“ , koji se održava u okviru prijedorskog „Kulturnog ljeta“, održaće se 21. avgusta od 17 časova u Rakelićima kod crkve.

Pored  domaćina , ekipe Rakelića, na finalnom takmičenju u tradicionalnim i atraktivnim igrama i poljoprivrednom kvizu , učestvovaće ekipe sela :  Miska Glava , Orlovača i Brezičani.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće članovi KUD „Saničani“ , folklorna sekcije „Orlovača“ , izvorne grupe , narodni umjetnici , muzičari i vokalni solisti. Voditelj progama je Saša Goronja , a ulaz je slobodan.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor , medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“ a prijatelji manifestacije : „Autotransport“ Prijedor i samostalni prevoznici : „Goronja“ , „Vujasin“ i „Draženko“.

S ciljem oživljavanja i unaprijeđenja društvenog života u našim selima , kulturno-zabavni karavan „Selo veselo“ i ove godine okupio je nekoliko stotina učesnika iz 16 prijedorskih sela. Selo veselo“ je jedna od naposjećenijih manifestacija , koja se od 2010. godine održava u okviru „Kulturnog ljeta“ Grada Prijedora.

prijedor24h