Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će prihvatiti izazov protivkandidata iz Saveza za promjene Dragana Čavića koji ga je pozvao na televizijski duel, ocjenivši da će on samo otkriti “toplu vodu”.Radojičić je naveo da predizborni štabovi ove dvije stranke uveliko dogovaraju vrijeme i mjesto duela. “Moj protivkandidat je vidno nervozan, jer mu kampanja nema odziv javnosti, te mu treba medijska pažnja”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Komentarišući Čavićeve navode da se iz budžeta grada trenutno izdvaja svega 0,65 odsto za zapošljavanje, Radojičić je rekao da grad treba da stvara uslove za zapošljavanje.

“To znači razvoj industrijske zone Ramići i još nekoliko drugih industrijskih zona, dok sredstva iz budžeta treba ulagati u moderne tehnologije i nabavku osnovnih sredstava za samozapošljavanje”, istakao je Radojičić.

Ocjenivši da su Čavićevi planovi o razvoju Banjaluke “pretvaranje vode u vino”, Radojičić je rekao da je to previše i za predizbornu kampanju.

“Rekao je /Čavić/ da će istovremeno smanjiti namete, napraviti veliki suficit i povećati izdvajanja za razne komunalne i druge namjene”, kaže Radojičić.

Navodeći da je Čavić najavio da će prodati svu gradsku imovinu, Radojičić je rekao da se tu konceptualno ne slaže s njim.

“NJegova vlast je od 2001. do 2005. godine prodala većinu komunalnih preduzeća, te gradska vlast danas nema gradski prevoz, čistoću, zelenilo, jer je sve ili prodato ili uništeno”, naglasio je Radojičić.

SRNA