Muškarac, bez ijednog komada odeće, danas se prošetao među turistima na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Oko 11 sati, na Kelemegdanu se pojavio nag muškarac, koji je laganim korakom prolazio pored brojnih turista i drugih posetioca načeg glavnog grada, saznali su naši reporteri na licu mesta, pošto se redakciji javilo nekoliko uplašenih i zabrinutih čitalaca.

– Hodao je potpuno opušteno, bezbrižno. Nigde nije žurio. Izgledalo je kao da je došao u sasvim normalnu šetnju ovim parkom – prenosi nam jedan od očevidaca.

Taj čovek, prema proceni posmatrača star između 30 i 40 godina, išao je od ulaza na Kalemegdan iz Knez Mihajlove ulice ka spomeniku Zahvalnosti Francuskoj Republici. Taj deo je poznat po najvećem broju štandova za prodaju suvenira, gde često odlaze turisti, i gde je uglavnom najveća gužva. Međutim njegova pojava, kako tvrdi jedan od prodavaca, nije izazvala veliku pometnju.

go seta kalemegdanom

– Ljudi su ga samo začuđeno gledali, ali nije bilo nikakve panike među njima. Činilo mi se da je nekima od njih to čak bilo i blago zabavno – izjavio je on.

Nakon toga šetač je skrenuo desno, u pravcu paviljona Cvijeta Zuzorić, gde ga je sustiglo obezbeđenje. Oni su mu dali neku odeću, oblukli ga i izbacili iz parka.

– Ovo je prvi put da ga vidimo, nije nam poznat od ranije. Ispratili smo ga napolje, bez neke veće pometnje – pojašnjava jedan od čuvara.

Prema njegovoj proceni, posetilac je iz unutrašnjosti Srbije. Međutim njegov tačan identitet nije poznat.

24sata