Tokom jula ove godina Centar javne bezbjednosti Prijedor evidentiro je znatno manje krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom i težim povredama, istakao je, Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor, na press konferenciji.  

Po njegovim riječima u julu su evidentirana 84 krivična djela što je za 27 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Među pemenutim brojem krivičnih djela zabilježena i dva sa  teškim tjelesnim povredama.

-Iz oblastio narušavanja javnog reda i mira prošlog mjeseca evidentiran je 51 prekršaj odnosno 37 odsto manje nego u istom periodu prošle godine – rekao je Ivanić.

 Službenici CJB Prijedor su tokom jula ukupno evidentirali 88 saobraćajnih nezgoda  od kojih je jedna sa smrtno stradalim licem. Policija je iz saobraćaja isključila 87 vozila i 256 vozača. Najveći broj vozača, njih 184, iz saobraćaja su isključena jer su vozili pod dejstvom alkohola, a u CJB Prijedor privedena su i 4 pješaka koja su se kretala kolovozom u pijanom stanju.