Ljetni karneval “Žikine šarenice” obradovao je građane Prijedora, koji su se okupili na malom gradskom trgu kako bi uživali u nastupima brojnih talentovanih sugrađana. Bila je to i prilika da se gledaoci RTS-a upoznaju sa bogatstvom kulture i folklora koji se njeguje u našem Potkozarju, a emisija je realizovana uz podršku naše kuće.

Kiša i ružno vrijeme nisu spriječili brojne Prijedorčane da uživaju u jednoj od najdugovječnijih i najgledanijih emisija Radio-televizije Srbije. Brojna kulturno-umjetnička društva, solisti, grupe, sportisti, umjetnici, ali i predstavnici gradske uprave bili su neizostavni dio ovog izdanja “Žikine šarenice” sa ciljem da Prijedor predstave u najljepšem svjetlu.

“Ovim je poslata jedna poruka iz Prijedora. Grad Prijedor prikazan je u lijepom svjetlu, jer Prijedor to i jeste”, poručio je gradonačelnik Marko Pavić.

Direktorka Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić istakla je da organizacija ove emisije “Žikine šarenice” bio naporan posao.

“Pokušali smo zaista da sve obuhvatimo, a bilo je onako kako su zapravo oni željeli, tako da se nadam da će nam opet doći”.

Popularna “Žikina šarenica” svoje putovanje nastavlja dalje pa će ljetni karneval već sutra smjestiti na obalu Vrbasa u Banjaluku.

“Biće tu dosta zanimljivih stvari i brojnih letnjih zanimacija, ali hajde neka to ostane tajna do sutra”, rekao je autor ove emisije Žika Nikolić.

Snimanju “Žikine šarenice” možete prisustvovati i vi od 9 do 11 časova sa lijeve obale Vrbasa na Zelenoj plaži ispod tvrđave Kastel, a direktno možete da je pratite na našem programu od 9 časova.