Za sve u životu je potrebno vrijeme – ono je najbolji svjedok – pogotovo u fudbalu, da se sve kockice poslože na pravo mjesto id a se stvori respektabilan tim.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac ljetos se borio sa vjetrenjačama kao Don Kihot, ali je, uz pomoć Odbora za hitna pitanja koji je preuzeo brigu o klubu uspio sa “skrpi” igrački kadar za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske koju su “rudari” osvojili 2009. i 2015. godine.

Kada iz kluba ode sedamnaest fudbalera, a pri tom dođe novih dvanaest to je posao koji ne može da se obavi za jedan mjesec, niti da se napravi respektabilna ekipa. Ne pada nam na pamet da pravimo unaprijed alibi šefu stručnog štaba, ali jednostavno Jelisavac nema čarobni štapić da nakon svih dešavanja tokom ljetnjeg prelaznog roka odmah sklopi idealan tim koji će da igra perfektno. Tome ide u prilog i činjenica kada se pogleda ko je sve ovog ljeta napustio grad na Sani, a ko je došao.

Naš sajt specijalno daje pregled ljetnjeg prelaznog roka Fudbalskog kluba Rudar Prijedor za sezonu 2016/17. u Prvoj ligi Republike Srpske.

OTIŠLI:

Borisav Erić (Borac), Zoran Milutinović (Krupa), Aleksandar Jovičić (Slaven Belupo), Dalibor Kozić (Zrinjski), Vedran Kantar (Lilienfeld), Nemanja Pekija (Travnik), Nebojša Šodić (?), Petar Bogdanović (Srbija), Petar Kunić (Novi Pazar), Nebojša Pejić (Australija), Mirnes Muhić (?), Marinko Rastoka (Olimpik), Demir Jakupović (Metalež), Siniša Radoja (Borac), Čedomir Ćulum (prestao da igra), Ljuban Antonić (Sloboda Novi Grad), Dejan Kojić (Kozara).

DOŠLI:

Ognjen Jaćimović (Omarska), Aleksandar Vojnović (Sloboda Novi Grad), Dejan Inđić (Omarska), Dušan Milinković (Omarska), Slaven Kovljen (Kozara), Predrag Kovljen (Proleter, Teslić), Aleksandar Majdanac (Kozara), Amar Paunović (Podgrmeč), Nikola Miličević (Sloboda, Novi Grad), Borislav Dalić (Borac, Kozarska Dubica), Milan Šakić (BSK) i Draško Lolić (Krupa).

prijedor24h