Svaka devojka ima drugačije iskustvo sa grudima – neke se šokiraju kad u pubertetu naglo krenu da rastu i ne staju dok ne dostignu veličinu omanjih lubenica, a druge se sve do 35. godine nadaju da će ih taj zakasneli pubertet konačno stići i doneti bar nešto da stave u brus. Za ovu drugu grupu imamo loše vesti.

Verovatno ste i same već primetile da se veličina vaših grudi s vremena na vreme menja, a kod nekih žena ona može da varira čak i do jedne veličine korpe grudnjaka. Na promenu u veličini grudi najviše utiču jedinjenja koja se luče u različitim trenucima ciklusa ili, kako ih žene odmila zovu, ti prokleti hormoni.

Ali, kod većina žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi se završi u prilično ranom uzrastu. Tačnije, grudi rastu do kasnih tinejdžerskih ili ranih dvadesetih godina. Šta dobijete do tad, dobili ste! Nakon što završe s rastom, grudi mogu da se menjaju u veličini jedino usred promene hormona, dojenja, trudnoće ili stare dobre plastične operacije.

giphy

Sad konačno možete onoj dosadnoj drugarici koja stalno jede suvi keks jer je čula da od toga rastu grudi da kažete da prestane da se tripuje.

24sata