Na osnovu statistike koju je uradio Dejvid Kilkulen, ispada da je Srbija (SR Јugoslavija) daleko opasnija za NATO od terorista Al Kaide, ID, Al Nusre i svih terorističkih organizacija zajedno, kao i drugih, po njima “nepodobnih” režima, a kako kažu, zbog “demokratije i vladavine prava”.

“Vazdušna kampanja je suviše ograničena. Kampanja protiv ID je jedna stvar, a uništavanje njegove sposobnosti da funkcioniše kao država je sasvim druga. Radi poređenja, tokom intervencije 78 dana na Kosovu 1999. godine, NATO je imao 19.484 vazdušna naleta, u prosjeku 250 dnevno. Tokom vazdušne kampanje u Libiji 2011. godine bilo je 9.700 udara za 215 dana, odnosno 45 po danu. U Avganistanu je bilo 6.500 naleta, odnosno otprilike 83 naleta dnevno. Za razliku od toga, u devet mjeseci vazdušne kampanje SAD su imale 2.796 naleta, nešto više od 10 dnevno u Iraku i Siriji zajedno.”, navodi Kilkulen u svom izvještaju.

Kako Kilkulen navodi, ratna strategija je da se neutrališe ID u Iraku, a kako bi se stvorio “mir”, a u Siriji da se zaustavi rat sukobljenih strana, dok je za razliku od njih, agresija na SR Јugoslaviju bila ta, da se stvori dovoljno štete Vojsci SR Јugoslavije kako bi bila prisiljena na prekid vatre.

nato bobardovanje srbije-statistike

Stoga “partnerima” iz NATO-a, kako ih danas nazivaju, bilo je potrebno 19,.84 vazdušna naleta kako bi “prisilili” Vojsku SR Јugoslavije na “prekid vatre”, više nego na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan zajedno!

Dejvid Kilkulen je bivši australijski oficir koji je bio savjetnik generala Dejvida Petreusa u 2007. i 2008. godini, a kada mu je bio i savjetnik za vođenje rata u Iraku.

Od 2005. do 2006. godine, bio je glavni strateg u Kancelariji koordinatora za protivterorističke akcije u američkom Stejt departmentu.

Takođe, bio je savetnik britanske i australijske vlade, kao i savjetnik u NATO-u.

Vostok