Svečanim prijemom za nagrađene danas je u Prijedoru završena akcija “Uredi svoj vrt” koju je po petnaesti put organizovala Gradska uprava Prijedor.
Na ovogodišnji konkurs u kategorijama najljepše uređeno dvorište, balkon, školsko dvorište, te najljepše uređen prostor oko stambenih zgrada, prijavilo se 25 kandidata.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je diplome i novčane nagrade pobjednicima, a zahvalio se svim učesnicima akcije što su svojim trudom doprinijeli da prijedorska dvorišta i balkoni izgledaju lijepo i uredno.

“Grad Prijedor podržava ovu akciju, a njeni rezultati su vidljivi jer je uređenih dvorišta i balkona, pa i školskih dvorišta sve više, što i jeste cilj ove akcije. Svaki put je sve više prijavljenih i sve teže je izabrati najbolje”, rekao je Pavić.

Priznanja za najljepši balkon u ovogodišnjoj akciji “Uredi svoj vrt” dobile su Milijana Miodragović iz Gomjenice, Rada Janjetović i Ranka DŽakula iz Orlovaca.

Iz istog prigradskog naselja Orlovci je i Dragani Rodić kojoj je pripalo prvo mjesto u kategoriji najljepše uređeno dvorište, dok su drugo i treće mjesto osvojile Milka Knežević iz Gornjih Garevaca, te Mirjana Miljuš iz Prijedora.

Nagrada za najljepše školsko dvorište ove godine nije dodijeljena, a drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojila su školska dvorišta osnovnih škola “Branko Radičević” i “Desanka Maksimović”.

I ove godine akcija je provedena u kategoriji najljepše uređenog prostora oko stambenih zgrada, te je robna nagrada kosilica pripala zajednici etažnih vlasnika takozvane zgrade “blok” u Ulici Drage Lukića u LJubiji, a nagrađeno je i dvorište motela “Le pont” kao najbolje uređen poslovni prostor.

Vlasnik ovog objekta Radovan Surtov je svoju nagradu od 300 KM ustupio za liječenje osamnaestogodišnjeg Prijedorčanina Marka Drinića oboljelog od leukemije.

Među novoustanovljenim nagradama su i tri specijalne nagrade, za one koji se svakodnevno trude da urede svoj prostor i koji su do sada više puta dobijali nagrade.

Među njima su Božana Lukić, Razija Mujkanović i Ankica Ajdarić. Nagrađenima u sve tri kategorije pripale su diplome i novčane nagrade od po 300, 200 i 100 KM.

SRNA