Narodni demokratski pokret /NDP/ izlazi na lokalne izbore u Prijedoru sa listom od 34 kandidata za Skupštinu grada, dok će za gradonačelnika, kako su se ranije izjasnili, podržati zajedničkog kandidata Saveza za promjene Dušana Berića.
Predsjednik Gradskog odbora /GO/ NDP-a Prijedor Dragan Dragojević rekao je da je u ovoj stranci došlo do smjene generacija i da je na listi prijedorskog NDP-a 40 odsto mladih ljudi.

“Mladi su dobili priliku na listi NDP-a da se dokažu i da pokažu građanima da nije tačno da nisu zainteresovani za politiku i svoju budućnost, kao i za budućnost ovog grada”, rekao je Dragojević na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da će NDP građanima Prijedora predstaviti program koji je zasnovan na ekonomskoj politici i pokušaju sprečavanja konfrontacija, revanšizma i svega što je negativno u političkom smislu.

Zamjenik predsjednika GO NDP Prijedor Draško Rendić naveo je da slogan NDP-a “Od vas zavisi” znači da od penzionera zavisi da li će penzije biti veće, od mladih da li će imati posao, od radnika da li će imati veće plate ili minimalac, te od građana da li će u društvu biti bolje.

“Postoje resursi, ali se neadekvatno troše. To je srž značenja slogana”, dodao je Rendić.

SRNA