Što donosi najtoplije doba godine? Sandale, kratke haljine, hlače… Pored odjeće od laganog materijala i otvorenih te platnenih cipela, ljeto je vrijeme kada se više savjetuje prirodniji look bez puno šminke ili barem dok ste na plaži.

Koliko god će se mnogi veseliti ljetu jer ne moraju nositi dva ili tri sloja odjeće, postoje i oni koji neće biti oduševljeni toplim dijelom godine, a najviše zbog činjenice kako po ljeti nije praktično nanositi puder i rumenilo.

Djevojke i žene koje imaju problema s prištićima, trude se ukloniti ih uz pomoć određenih krema, a dok to ne učine nastoje ih sakriti s puderom i korektorom.

Make up stručnjaci savjetuju tokom ljeta izbjegavanje pudera, a umjesto njega korištenje BB kreme koja u sebi pored zaštitnog faktora ima i sastojke kojima se izbjegava sjajni efekt. Jednom kada se krenete znojiti, a na sebi još imate i puder bit će teško izbjeći božićni prizor s mnoštvo lampica.

Žene i djevojke koje ne žele odustati od pudera uprkos vrućinama, savjetuje se prethodno nanošenje baze koja će pomoći održati puder kako se ne bi slijevao niz lice. Ne preporučuju se sjenila na bazi ulja kao ni maskare koje nisu vodootporne.

Ako želite izbjeći izgled klovna, bilo bi dobro koristiti svjetla sjenila u prahu te vodootpornu maskaru koja će izdržati do kraja dana.

Boravak na plaži traži odmaranje kože od dekorativne kozmetike, ali ako ni tada ne možete izdržati, maskara će biti dovoljna kako bi istaknuli oči dok je sve ostalo potrebno zaštititi kremom protiv štetnih sunčevih zraka.

Rumenilo se isto tako ne preporučuje dok korektor možete nanositi ali ne u predebelim slojevima.

Ne zaboravite tokom dana zaštititi usne od sunca dok ih tokom večeri možete ukrasiti ružem u nekoj od nježnijih nijansi. Izgledajte lijepo i osjećajte se dobro u svom tijelu i ne zaboravite na pravilnu njegu kože uz najbolje prirodne sastojke.

NN