Za dobar brak nije potrebna samo ljubav, već i mnogo truda. U vrijeme kada se ljudi razvode više nego što se vjenčavaju, svima treba po neki savjet kako da opstanu u braku ili vezi.

Donosimo vam sedam jednostavnih savjeta kako da poboljšate kvalitet svog braka ili duge veze.

Faza zaljubljenosti traje oko godinu dana

Ili kako je često zovu “faza medenog mjeseca”, je ono vrijeme na samom početku kada su strast i opčinjenost partnerom najjači. Nemojte da vas to brine.

Ako čekate do 23. godine, veća je šansa da brak uspije

Sve je više veoma mladih bračnih parova. Međutim, istraživanje sprovedeno 2014. godine na Univerzitetu u Pensilvaniji pokazalo je da se čak 60 odsto parova koji žive zajedno ili se vjenčaju sa 18 godina završi razvodom, dok se oni koji se vjenčaju sa 23 rastaju u samo 30 odsto slučajeva.

Vršnjaci imaju veće šanse

Parovi među kojima je vremenska razlika pet godina razvode se u svega 18 odsto slučajeva, dok se taj procenat penje na 39 % ako je razlika među partnerima 10 godina.

Najskladniji brakovi su između najboljih prijatelja

Partneri koji su u isto vrijeme i najbolji prijatelji najsrećniji su svojim životom i brakom.

Ako se radujete zajedno svojim uspjesima, imaćete srećniji odnos

Razna istraživanja su pokazala da partneri koji zajedno slave uspjehe i dobre vijesti imaju i bolju vezu.

Morate da shvatite da niste ista osoba

Svi smo različiti i imamo različite prioritete i shvatanja. Na primjer, svako ima drugačije shvatanje šta je to nered, prenosi Independent.

Parovi koji zajedno obavljaju kućne poslove su skladniji

Mnogi tvrde da su kućni poslovi jedna od najvažnijih stvari u zajedničkom životu. Veoma je važno da svako ima neka zaduženja, jer se u suprotnom stvara ogorčenost.

Telegraf