Na repertoaru Kina “Kozara” od 07. do 13. jula nalaze se filmovi:

Finding Dory 3D

Film – U potrazi za Dori 3D – sinhronizovan

Termin – od 07. do 13.07. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 97 minuta

Originalni naziv filma – Finding Dory 3D

Žanr – Animirani

Glavne uloge – Ellen DeGeneres, Alert Brooks, Ed O’Neill

Režija – Andrew Stanton, Angus McLane

Film „U potrazi za Dori“ vratiće na veliki ekran omiljene likove: zaboravnu plavu ribicu, koja živi srećno na grebenu s Nemom i Marlinom.

Kad se Dori iznenada sjeti da ima porodicu koja je možda traži, ovaj trio će krenuti na uzbudljivu avanturu preko okeana do kalifornijskog prestižnog Pomorskog instituta, rehabilitacionog centra i akvarijuma. U pokušaju da nađe svoje mamu i tatu, Dori će potražiti pomoć od tri najintrigantnija stanovnika Pomorskog instituta: Henka, svadljive hobotnice koja često bježi zaposlenima; Bejlija, beluga kita koji je ubjeđen da su mu vještine eholokacije u kvaru; i Nade, kratkovide kit ajkule.

DFW-Poster-Prijedor

JU Centar za prikazivanje filmova Prijedor i Gete-Institut Bosne i Hercegovine, u okviru Sedmice njemačkog filma u Prijedoru,  predstavljaju pet odabranih filmova savremene njemačke kinematografije. Sedmica njemačkog filma održava se od večeras  7. do ponedjeljka 11. jula . Ove godine gledaoce očekuje pet novih filmova: Fack Ju Gete, Roditelji, Njemački prijatelj, Osjećam se disko i Nova zemlja.

Svi filmovi su prevedeni  na naš jezik i prikazivaće se u Ljetnoj bašti sa početkom od 21 čas. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova filmove prikazujemo u kinu Kozara, takođe od 21 čas. Ulaz na sve filmove je besplatan.

viva REVIJE 2016 b2

Za 12. i 13. Jul takođe u Ljetnoj bašti od 21 čas predviđeno je prikazivanje odabranih dokumentarnih filmova sa Viva festivala

Viva festival je filmski festival koji je drugu godinu za redom održan u Sarajevu od 1. do 5 juna. To je festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma na kojem je ove godine prikazano 123 filma iz 54 zemlje svijeta.

U utorak 12. i srijedu 13. jula naši posjetioci će imati priliku da pogledaju izbor najboljih filmova, koje je odabrao umjetnički direktor festivala gospodin Ratko Orozović.

Među 13 dokumentarnih filmova biće i dobitnik ovogodišnjeg Gran prija film  „Čovjek od soli“ Sejeda Sajada Musavija iz Irana, najbolji film iz kategorije religijskog  „Jevrejski sastanak na slijepo“ Anabele Morf iz Švajcarske, najbolji ekološki film „Priroda vas treba „ autora Marka Pirsa iz Australije, najbolji turistički film „Fenomen tvrđava“ Dragana Stojmenovića iz Srbije, kao i najbolji omladinski film „Ukras svijeta“ Stefana Krasića iz Srbije..

prijedor24h