CJB Prijedor podnio je izvještaj protiv I.B. (59) nastavnika muzičkog u jednoj Osnovnoj školi u Novom Gradu zbog sumnje da ima falsifikovanu diplomu.

” Tokom istrage policijski službenici su utvrdili, da je osumnjičeni tokom 2007. godine na neutvrđen način pribavio krivotvorenu diplomu Više pedagoške škole u Beogradu”, navodi se u saopštenju.

I.B. je 2007. godine  je diplomu upisao u Administrativnoj službi opštine Novi Grad, da bi se  tokom 2008. godine na osnovu navedene diplome  zaposlio kao nastavnik muzičke kulture u jednoj osnovnoj školi na području Novog Grada, gdje je zaposlen do danas.

” Izvršenim provjerama putem Interpola Beograd nije potvrđena vjerodostojnost predmetne diplome, te je utvrđeno da je navedena škola ukinuta 1987. godine, dok je u predmetnoj diplomi navedeno da je ista izdata tokom 1991. godine”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Napominjemo, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad su u toku realizacije akcije „Falsifikat“ od aprila mjeseca 2015. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli pet izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv sedam lica.

Policijski službenici u narednom periodu  nastavljaju dalji rad na realizaciji akcije kodnog naziva „Falsifikat“.

NN