Dragan Mektić zatražio je od RAK-a da kazni RTRS zbog prenesene izjave da postoje indicije da je on porijeklom Hrvat. To, kako kaže, smatra ličnim omalovažavanjem čime je došlo do povrede propisa Regulatorne agencije. Mektić i dalje ignoriše činjenicu da je on u Savjetu ministara izabran kao srpski predstavnik.

Istovremeno, prnjavorski SDS sazvao je konferenciju za novinare kako bi obznanili da je predsjednik opštinskog odbora PDP-a, Brano Žunić – poluhrvat, da mu je majka Hrvatica, te da je činio ratne zločine u otadžbinskom ratu zbog čega, kažu, narušava ugled Saveza za promjene i treba biti smijenjen. Postavlja se pitanje da li u SDS-u imaju dvostruke aršine ili samo žele da zatrpaju Regulatornu agenciju tužbama protiv RTRS-a?

U presudi suda u Štutgartu, koja je u posjedu SDS-a navedeno je da je Brano Žunić kao pripadnik VRS ucjenjivao porodice ratnih zarobljenika smještenih u logorima u Prnjavoru i Doboju, tražeći od pet hiljada do deset hiljada maraka kako ne bi bili mučeni.

Žunić se branio time da je poluhrvat i da se bojao pretpostavljenih. SDS je dokumente objavio nekoliko dana nakon što je Žunić saopštio da neće podržati SDS-ovog kandidata Sinišu Gatarića za načelnika, ali u ovoj stranci negiraju da je to motiv.

Žunić nije htio da komentariše dokumente, navodeći da je to zadiranje u njegov privatni život. Tvrdi da je jedini relevantan dokument – izjava MUP-a da nije kažnjavan.

“Motiv je to što ne podržavam Gatarića i što iznosim u javnost sve afere koje su se desile u Prnjavoru”, kaže Žunić.

Žunić se nečasno ponio prema ratnim zarobljenicima, narušio ugled Vojske Srpske i tzv. Saveza za promjene, naveli su u SDS-u. Žunićevog šefa, međutim, njihov poziv da ga smijeni sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora, nije mnogo uzbudio.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ističe da su u pitanju lokalni animoziteti.

Zadiranje u privatni život Dragana Mektića tako je postao državni problem kojim se bavi RAK, zadiranje u privatni život Brane Žunića, je kako kažu u SDS, njihova moralna obaveza.

RTRS