Slučaj “slatke smrti” 68-godišnjeg Banjalučanina dobija epilog. Protiv njegove partnerke podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjenje krivičnog djela “nepružanje pomoći”.

Naime, Centru javne bezbjednosti Banjaluka 16. maja ove godine prijavljeno je da se u banjalučkom naselju Novoselija, u dvorištu porodične kuće, nalazi beživotno tijelo F.G.

Kako je policija prethodno utvrdila, F.G. je umro u krevetu svoje komšinice S.D. (74) tokom seksualnog čina (mediji su spekulisali da je za njegovu smrt kriva tableta vijagre), a ona ga je potom izvukla u dvorište i pokušala odvući do obale Vrbasa.

Nakon izvršenog uviđaja i pregleda leša nije se mogao utvrditi tačan uzrok smrti, pa je dežurni tužilac naredio obdukciju tijela u Zavodu za sudsku medicinu. Tom prilikom konstatovano je da je smrt nastupila usljed zastoja rada srčanog mišića.

Optužena gospođa, prema saznanjima medija, o svemu se “posavjetovala” sa komšinicom, nakon čega se sklonila kod sestre u Visoko.

U CJB Banjaluka kažu da na osnovu prikupljenih dokaza i obavještenja postoji osnovana sumnja da je S.D. iz Banjaluke, počinila  krivično djelo “nepružanje pomoći”, jer u  periodu od 14. maja do 16. maja ove godine na navedenoj lokaciji, nije pružila pomoć svom poznaniku F.G. iako je to mogla učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga.

Press