Čelnici saveza BiH sumnjaju u regularnost utakmice 26. kola Premijer lige BiH u kojem je Borac kao gost s minimalnih 1:0 savladao Rudar Prijedor.

Po saznanjima ”EuroBlica” sada već bivši trener Banjalučana Borče Sredojević je davao izjavu povodom pomenutog meča predtsavnicima FS BiH zaduženima za regularnost takmičenja, a navodno su u celu priču ukljueni UEFA i Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Cela stvar je pokrenuta zbog sumnje da je meč dogovoren zbog zarade na kladionicama, a navodno je bilo mnogo uplata na ”dvojku”, te da će gol pasti u prvih 15 minuta, što se i desilo.

Isto tako krajem ove nedelje na razgovor u Sarajevo će morati da putuju i predtsavnici Rudar Prijedora.

-Na našu adresu je stigao poziv iz saveza BiH, u kojem se navodi da trener ekipe (Zlatko Jelisavac – op.a.) i druge odgovorne osobe moraju da putuju u Sarajevu kako bi davali izjave – rekao nam je izvor iz prijedorskg kluba.

Osim duela Rudar Prijedor – Borac (0:1) u Premijer ligi BiH bilo je još mnogo sumnjivih rezultata. Kada su u pitanju Banjalučani pored krajiškog derbija pod luom su gostujući dueli sa Radnikom i Travnikom, te meč u Banjaluci protiv Drine. Pored Borca najsumnjiviji je Olimpik, odnosno dueli ovog tima sa Sarajevom i Drinom u Gostima, te Širokim Brijegom kod kuće. Sve pomenute utakmice Borac i Olimpik su rešili u svoju korist. Takođe je sumn jiv i susret Travnik – Velež, koji je završen rezultatom 7:1, a na poluvremenu je bilo 0:1. Kladioničarskim rečnikom ova utakmica je išla ”dvojke u keca” i ”ušla je u 7+”.

EuroBlic