Mladi inovatori Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prijedora osvojili su 30 medalja na 16. izložbi inovacija “Inova – Mladi 2016” u Zagrebu.
“Riječ je o tri zlatne medalje, 11 srebrnih i 16 bronzanih, a učenike je pripremao nastavnik Zoran Beben”, saopšteno je danas iz ove škole.

Zlatne medalje osvojili su učenici Milan Bašić, Milan Maksimović i Nemanja Bilić za eksponate lampa od starih ce-de-ova i naselje sa zaštitom od poplava.

Srebrne medalje za svoje eksponate osvojili su učenici Danijela Kajtez, Barbara Vujinović, Aleksa Vukojević, Jovan Stijepić, Marija Marinović, Jovana Ćiverica, Sara Zečević, Luka Marčetić, Vuk Bajić, Miloš Drinić i Nikša Jović.

Bronzane medalje osvojili su Šejla Ganić, Bojana Končar, Kristina Sovilj, Branko Marić, Igor Radić, Milan Bašić, David Sabljić, Božana Malić, Nemanja Bilić i Nikola Sovilj.

Osim uspjeha na zagrebačkoj “Inovi”, ekipa OŠ “Branko Ćopić” Prijedor osvojila je i prvo mjesto na regionalnom takmičenju ekipa prve pomoći i plasirala se na republičko takmičenje koje će biti održano 11. juna na Palama.

Učenike je pripremala nastavnica Tatjana Grujić.

SRNA