Gradska uprava Prijedor ponudila je lokalnoj organizaciji Crvenog krsta da izabere jedan od tri poslovna prostora u boračkoj zgradi na Pećanima, u koji bi trebalo da se preseli jer su sadašnje prostorije organizacije dotrajale i planira se njihovo rušenje.
U izvještaju o radu prijedorskog Crvenog krsta za 2015. godinu navodi se da će novi prostor omogućiti nesmetan rad ovoj organizaciji, uz napomenu da nemaju vlastitih sredstava za tu namjenu i da će tražiti donatore koji bi finansijski pomogli uređenje novog prostora za rad.

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor lani je posredovala u 550 dobrovoljnih davanja krvi i organizovala edukaciju iz prve pomoći za više od 600 učenika.

Za 520 pojedinačnih korisnika i za više kolektiva podijelila je humanitarnu pomoć u robi i novcu ukupne vrijednosti 136.040 KM.

Pojedinačni korisnici su socijalno ugrožene porodice, a kolektivni – Udruženje roditelja sa četvoro ili više djece “Roda”, Mjesna zajednica Raškovac, Dom za lica sa invaliditetom Čirkin Polje, Dom za starija lica, bolnica “Doktor Mladen Stojanović”, Hrišćansko humanitarno udruženje “Hljeb života”, Udruženje paraplegičara i sve prijedorske osnovne škole.

Prijedorski Crveni krst ima četiri stalno zaposlena radnika i oko 200 volontera. Poslovnu 2015. godinu završio je sa ujednačenim prihodima i rashodima od po 140.945 KM.

SRNA