Pitate li se često da li bi trebalo da raskinete sa devojkom? Ako kojim slučajem spadate u tu grupu ljudi, pred vama je spisak 10 razloga koji govore u prilog raskidu.

Ako ste počeli da se pitate “da li da raskinem sa devojkom?” odgovor je više nego očigledan. Sigurno ste bili ludo zaljubljeni u svoju devojku, pa čak i ako su za vašu vezu došla teška vremena, sigurno se pitate da li partnerki treba da pružite još jednu šansu.

Realnost kod raskida nije tako crno-bela. Bilo da ste još uvek zaljubljeni u svoju devojku ili da ne možete da podnesete da budete u njenom prisustvu, i dalje postoji nešto neobično i tužno kad je reč o okončanju veze u koju ste oboje uložili toliko truda i ljubavi.

Ako se još uvek pitate da li bi trebalo da raskinete ili ne, evo 10 razloga zašto ne bi trebalo previše da lupate glavu oko toga.

1. Ne voliš je. Tu nema nekog mozganja. Ako možeš da kažeš da je ne voliš kao osobu, niti kao partnera, onda je ovo definitivno razlog da je ostaviš. Nema poente da bilo ko od vas dvoje ostaje u vezi bez ljubavi.

2. Problemi s nezavisnošću. Postoji savršena ravnoteža koja ne sme da se poremeti kad je reč o nezavisnosti u vezi. Vi definitivno želite da se viđate i da provodite vreme zajedno kako biste ojačali vezu. Sa druge strane, ako provodite svaki minut svakog dana zajedno to može da vas udavi i da postane obaveza. Ako devojka u bilo kom trenu pretera u nekoj od dve aktivnosti to zna da bude problem.

3. Iskorišćava te. Žene mogu da budu divna darežljiva bića, a mogu i da budu izuzetno koristoljubive. Ako osetite da je više zanima vaša kreditna kartica od vremena koje provodi sa vama, bežite pre nego što bude kasno.

4. Seks je loš. Dobro, počnimo od toga da se ne vrti sve oko seksa i da to svakako nije dobar razlog za raskid sa nekim ko je inače savršen za vas. E, pa nije – seks je vraški bitan za vezu. Seksualna kompatibilnost i zadovoljstvo su bitne stavke zbog kojih neko može da odluči da raskine.

5. Njena ljubomora sve uništava. Određeni nivo ljubomore može da bude zdrav. Na kraju krajeva, ako ste u posvećenoj vezi i neko drugi se interesuje za vas, prirodno je da se neko malkice uznemiri. Međutim, ako iz nje kulja ljubomora (a vi ste joj verni i niste joj dali povoda da vam ne veruje) koja se pretvara u bes, posesivnost, koja ju je naterala da vam otme društvene mreže, mejl i telefon, onda treba brzo da je razuverite ili jednostavno da dignete ruke od svega.

6. Svađate se MNOGO. Da li vaše rasprave nadmašuju divne trenutke koje provodite zajedno? Ako ste postali jedan od onih parova koje ste prezirali jer se svađaju bukvalno gde god da krenu, onda treba da odustanete od takve veze ili da potražite neki stručan savet.

7. Više ne želite iste stvari. Dobro, ne mora baš svaki put da vam se sviđa sve što se dopada i vašem partneru, ali bi trebalo da delite bar neke životne ciljeve. Do raskida mogu da dovedu razilaženja u nekim od ovih pitanja:

– Da li želite decu?

– Šta mislite o braku?

– Da li su religijska uverenja/ili odsustvo istih prevelik teret za partnera?

– Da li su vaša politička uverenja predmet razdora?

– Gde biste voleli da radite?

– Gde biste voleli da živite?

– Kakvi su vaši finansijski planovi?

Ako nemate iste ciljeve ili plan za budućnost, to ne znači da vas vaša devojka ne čini srećnim, ili da vam veza nije sjajna, ali bi svakako trebalo da razmotrite kako će izgledati vaša budućnost. Ovo možda ne izgleda toliko važno na početku veze, ali verujte, postaće što duže budete bili zajedno.

8. Stalno drami i više nije zabavno u njenom društvu. Da li je tvoja devojka tip drama kraljice? Ovo može da bude zabavno i uzbudljivo na početku veze, ali ubrzo može da postane emotivno iscrpljujuće. Bilo da voli da drami u krugu porodice, prijatelja, onlajn zajednice, na poslu, ili sa tobom, velike su šanse da se začarani krug stvari oko kojih šizi uskoro neće zatvoriti. Poštedite se sebe glavobolja na vreme.

9. Čini da se loše osećate. Ponekad se viđete sa nekom osobom jer je super, a nekad zato što ste usamljeni! Kad je reč o pronalaženju pravog partenra niko ne treba da se oseća nesigurno, potcenjeno ili nesrećno. Ako vas devojka stalno potcenjuje ili čini da loše mislite o sebi, ovo verovatno proizilazi iz njene lične nesigurnosti i ima veze sa nedostatkom samopouzdanja. Ako ste joj skrenuli pažnju da to ne radi, a ona i dalje ne prestaje, vreme je da kažete “ćao”.

10. Viđa se sa drugima iza tvojih leđa. Možda je prezgodna, ali to ti ništa ne znači ako se smuca sa drugim tipovima bez tvog znanja. Naravno, ti nisi kontrol frik i ne moraš da znaš kuda se kreće tokom 24 sata, ali ako te laže o tome gde je bila i tajno se viđa sa drugima iza tvojih leđa, to je onda ozbiljna stvar. O polno prenosivim bolestima da i ne govorimo

Dijagnoza: Kako bi veza trebalo da izgleda

Možda vaša veza obiluje dramom i poremećenim odnosima da ste skroz zaboravili kako je zabavno imati devojku uopšte! Ovo treba da vas podseti na to. Vreme koje provodite sa devojkom trebalo bi kao krajnji efekat da proizvede sledeće emocije: sreću, utehu, ambicije, privlačnost, požudu, smeh, potrebu za nečim većim.

Kad ste s devojkom trebalo bi da to bude kao da ste sa najboljim prijateljem, samo još bolje! Ona je pametna, uživa u istim stvarima kao i ti, ume da te nasmeje, seksualno zadovolji, čini da misliš da si sposoban za bilo šta, podražava te, slatka je, i sa njom možeš da vodiš pametne razgovore.

Kvalitetna veza podrazumeva rad, ali i zabavu!

Ako i dalje tražite odgovor na pitanje “da li da raskinem s njom”, zapitajte se ovo: ako bi radije lizao žilete, a posle toga so, pre nego što bi proveo još jedan dan sa svojom devojkom, makar kako bi pokušali da popravite odnos, onda znaš koji je odgovor!

24sata