Srpska narodna poslovica kaže da je poturica gori od Turčina. Najnoviji politički dokaz njene tačnosti je izvjesni tip iz Srebrenice kojeg su roditelji greškom u matične knjige rođenih upisali kao Desnicu Radivojevića. Što im on nikada nije oprostio. Zato što bi želio da se zove Alija. Ili makar Bakir. A preziva Izetbegović.

E taj nesrećnik se prijavio da na predstojećim lokalnim izborima u BiH bude kandidat za načelnika Srebrenice. Popio kahvu, stao pred ogledalo, nakon nekoliko grimasa uvjerio se da su mu đonovi od obraza na svom mjestu i objavio kandidaturu.

Što je isto kao da se Jovan Divjak kandidovao za ministra odbrane Republike Srpske.

Da bi vic bio potpun, nesuđeni Alija, ili makar Bakir, je u prijavi napisao da se kandiduje kao kandidat srpskog naroda. Iako je član muslimanske SDA.

Stranke koja je izazvala rat u BiH. Stranke koja je pokušala da od BiH napravi Islamsku državu. Koja je radi ostvarenja tog cilja po bunjištima Bliskog istoka kupila najveće arapsko smeće i dovodila ga u BiH da ubija srpski i truje muslimanski narod. Koja je organizovala ubistvo nekoliko hiljada Srba u Podrinju, a kad je potamanila dovoljno Srba, osmislila masovno stradanje muslimana u Srebrenici. Stranke koja izmišlja genocid u Srebrenici i zalaže se da se ta opština izdvoji iz Republike Srpske. Stranke koja 23 godine spriječava da pred sud budu izvedena paščad koja su do smrti silovala devetogodišnju Mirjanu Dragičević iz Donje Bioče kod Ilijaša.

Kad se to ima u vidu šta drugo čovjek da pomisli već da je taj Desnica potpuni ljevak. Od kojeg je i Alah digao ruke. I ljevicu i desnicu. Ljevak koji je umislio da bi na dan izbora Srebrenica od jedne uboge bosanske kasabe mogla da postane moderna Troja, a on od običnog konja trojanski konj. Što je i teoretski neizvodljivo – trojanski konj je bio napravljen od dasaka, a njemu daske očigledno nedostaju.

Da bi prikrili činjenicu da je njihov vođa bio teški psihopata koji je radi ličnog političkog profita podmetnutim eksplozivom raznosio nedužne sarajevske civile u ulici Vase Miskina, na Markalama i Baščaršiji, da je bio prvi islamski terorista u Evropi, preteča Al Kaide i Islamske republike, budaletina koja ih je bespotrebno uvela u rat iz kojeg su izašli sa fildžan državom, muslimani teše sebe da je Alija Izetbegović bio mudar čovek. Njegov sin se navukao na tu laž, pa i on pokušava da izigrava mudraca.

Mudrac u pokušaju je smislio plan da podjeli srpsko biračko tijelo u Srebrenici. Da većina Srba glasa za Mladena Grujičića, koji je zajednički kandidat svih srpskih stranaka, da bar desetak odsto Srba glasa za Desnicu Radivojevića, pa da izbore dobije – Ćamil Duraković.

Možda je Jovan Rašković pomalo bio i u pravu kad je Tuđmana ubjeđivao da su Srbi “lud narod”, ali ne toliko lud (koliko misli Bakir Izetbegović) da na sljedećim izborima glasaju za njegovog, a ne “svog” Srbina. Naravno, ako odluče da glasaju za srpskog kandidata. A ako od Srba iz Srebrenice odluči da u oktobru glasa za muslimanskog kandidata glasaće za Ćamila Durakovića, a ne za Desnicu Radivojevića.

Press