Poslije istorijskog plasmana Fudbalskog kluba Krupa u Premijer ligu BiH i osvajanja titule u Prvoj ligi Republike Srpske tri kola prije kraja prvenstva postavlja se pitanje gdje će u eliti BiH Krupljani igrati za bodove.

-Zbog priča da smo krivi za ispadanje Borca ne želimo da igramo na Gradskom stadionu ukoliko ne uspijemo da igramo na svom terenu. Želimo da napravimo montažnu tribinu kako bismo ispunili uslove. Ukoliko u tome ne uspijemo, kao rezervne ćemo prijaviti stadione u Prijedoru i Gradišci. Mi smo Banjalučani, ali zbog konstruisanih priča ne želimo da igramo na Gradskom stadionu u Banjaluci – rekao je za „Nezavisne novine“ Dragomir Ilić, prvi čovjek Fudbalskog kluba Krupa.

Iz Krupe sada mogu da se okrenu pripremama za narednu sezonu u kojoj ne žele da igraju epizodnu ulogu, ali najprije moraju da obezbijede sve uslove da bi mogli da budu domaćini na svom terenu odnosno da povećaju kapacitet stadiona (oko 2.000 mjesta) za nešto više od 1.000 sjedećih mjesta. Predsjednik Krupe je dodao da ga posebno bole priče da klub ne predstavlja Banjaluku iako je u posljednjem kolu protiv Mladosti čak 14 igrača njegovog tima prve fudbalske korake počelo u gradu na Vrbasu.

-Banjalučani smo, tu plaćamo porez. Krupa na Vrbasu je mjesna zajednica Banjaluke svidjelo se to nekome ili ne. Borac će uvijek biti veliki klub i mi smo mu uvijek na usluzi. Sve kategorije Borca su trenirale na našem terenu i tako će moći i u budućnosti – dodao je Ilić.

sportdc