Sprovedeno istraživanje: Kako veza utiče na naše navike depiliranja?

Samo 12 posto žena kaže da dlake uklanja samo u posebnim prilikama. Njih 40 posto kaže kako se brije zbog sebe.

Leti je stvar jednostavna: Ako nosiš kratke pantalone, definitivno ćeš obrijati noge. Zima, s druge strane, nudi luksuz skrivanja ispod dugih pantalona i gustih čarapa.

Stručnjaci su ispitali 70 žena između 20 i 30 godina kakve su njihove navike depiliranja, i iavisi li učestalost uklanjanja dlaka o statusu njihove veze.

Procenat žena koji se depilira isključivo zbog toga što idu na spoj ili očekuju seks i nije tako velik, samo 12 posto žena kaže da dlake uklanja samo u posebnim prilikama. Njih 10 posto kaže kako se ni ne bi mučile sa depiliranjem kada ne bi imale dečka. Drugim rečima, ako ne očekuju da će im netko videti ili dirati noge, neće posegnuti za žiletom.

Najveći je broj onih žena koje se depiliraju nezavisno od toga imaju li nekoga ko će ih videti ili ne – njih 40 posto kaže kako se brije zbog sebe. Procenat žena koje se depiliraju, ali kažu kako njihovom dečku ne bi smetalo ni kada bi preskočile taj deo je takođe iznenađujuć – 36 posto.

Kakve su vaše navike? Biste li, da nemate dečka i da ne očekujete seks, pustile šumu ili bi ipak tu i tamo posegnule za žiletom?

index.hr