Sportska dvorana “Mladost” Prijedor prošlu poslovnu godinu završila je pozitivno, odnosno sa 220.846 KM prihoda i 219.289 KM rashoda, navodu se u izvještaju o radu ove javne ustanove za 2015. godinu.
U prošloj godini u dvorani je rekonstruisana vodovodna mreža čime su mjesečni računi za vodu smanjeni sa 1.200 na 230 KM, nabavljena su dva laptopa, kopir aparat, dva rukometna gola, dvije mreže za spoljni fudbalski teren.

Uvedeni su video-nadzor na spoljnom terenu i u dvorani, renovirane su dvije kancelarije, uređeno stepenište, sređeno košarkaško igralište ispred dvorane i sanirani radijatori i kotao za toplu vodu.

Za ovu godinu planirana je nabavka novog semafora, sanacija mokrog čvora ispod tribina, nabavka rekvizita za gimnastiku, opreme za borilačke sportove i velikog ogledala za jedan zid male sale, te transformacija teretane u fitnes salu.

“Neophodno je preduzimati odgovarajuće preventivne mjere kako bi se postigao optimalan stepen zaštite interesa ustanove kroz bolje uslove ugovaranja i bolju naplatu potraživanja, a jedan od načina korištenja vlastitih prihoda je izdavanje poslovnih prostora uz ponudu zakupcu da izvrši njihovu adaptaciju, kao i izrada projekta za preuređenje i prenamjenu prostora i njihovo korištenje za sopstveno obavljanje djelatnosti”, navodi se u izvještaju.

Sportska dvorana “Mladost” Prijedor izgrađena je 1976. godine. Sa kapacitetom od 1.200 sjedišta i osam svlačionica namijenjena je za rukomet, košarku, odbojku, sjedeću odbojku, hokej na parketu, stoni tenis i borilačke sportove.

Zapošljava deset radnika i pruža usluge srednjim školama za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

U budžetu grada Prijedora za 2016. godinu za rad ove javne ustanove namijenjeno je 120.000 KM.

SRNA