Dok u BiH jačaju na desetine nekontrolisanih ekstremnih islamstičkih organizacija i terorističkih kampova tzv. paradžemata, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić umjesto da odgovori na koji način će se boriti protiv terorizma – bavi se Ravnogorskim četničkim pokretom.

U najavi emisije BHT-a “Intervju” Mektić ravnogorce poistovjećuje sa radikalizmom.

Ravnogorci iz Srpske poručuju – poslaćemo istoriju Ravnogorskog pokreta, jer Mektić kao srpski borac očigledno ne zna da su se i oni u poslijednjem ratu borili protiv onih koji su radikalni islam doveli u BiH.

Bezbjednosni stručnjaci smatraju da ministar bezbjednosti nastavlja antisrpsku propagandu Bakira Izetbegovića, začetu Islamskom deklaracijom, a sprovedenom zločinima zloglasnog pokreta “El Mudžahid”.

Ako Mektića pitate ravnogorski četnički pokret isto je što i radikalizam, a dobro je poznato da je radikalizam danas sinonim za ISIL. Frustrira ga i postrojavanje četničkog pokreta kod Višegrada.

I umjesto da kao ministar bezbjednosti garantuje građanima bezbjednost, Mektić još ne zna ko je planirao terorističke napade u BiH, ko regrutuje građane za strana ratišta i ko je jednom od top svjetskih terorista iz Maoče Nusretu Imamoviću, koji ratuje i komanduje u Siriji, izdao čak dva bh. pasoša sa skoro identičnim brojevima i faslifikovanim ličnim podacima.

Mektić na pitanje kako komentariše ravnogorski pokret odgovara da ga “komentira kao pokret koji zagovara taj radikalizam”. Rekao je da mu kao ministru ne odgovara postrojavanje kod Višegrada u onim crnim uniformama i da to ne prihvata. Dodao je i da ga frustrira  što ne može ništa poduzeti po tom pitanju, te da je o svemu sačinjena informacija.

Mektić zaboravlja da je Ravnogorski pokret Srpske – organizacija sa stogodišnjom istorijom koja baštini tradiciju Kraljeve vojske. Ako to ne zna poslaćemo mu istoriju pokreta- poručuju ravnogorci iz Srpske.

Interesantno je, kažu, kako ministar brzo mijenja mišljenje. Prije izvjesnog vremena o pokretu je na Federalnoj televizijiogovorio afirmativno, a danas ih naziva organizacijom koja promoviše radikalizam.

“To znači da je on instrument određene politike, pojedinaca koji vladaju okupiranom državom. On kao Srbin i borac ne smije da zaboravi za koga je ratovao. On je ministar bezbjednosti u zajedničkim organima BiH i on ne smije da onejača Republiku Srspku”, smatra Јovo Vukeljić predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske.

Ravnogorski četnički pokret ne šalje ljude na strana ratišta, ne trguje oružijem i ne učestvuje u planiranju svjetskih terorističkih napada. Ravnogorci nisu ubili vojnike u Rajlovcu, nisu ubili policajca u Zvorniku.

U svojim redovima nemaju slične Melvidu Јašareviću koji puca po ambasadama. Ravnogorci nemaju u BiH tzv. paradžemate terorističke kampove i vojne baze za obuku bombaša samoubica, ratnika ISILA – poručuju stručnjaci za terorizam. Upozoravaju Mektića da prestane sa antisrpskom propagandom kako bi se dodvorio Izetbegoviću.

“Ministar Mektić kao osoba koja je prvo nekompetentna, a drugo nema operativnih olaštenja ali on opravdava politiku Bakira Izetbegovića koja se donosi po sećijama u Sarajevu da se ne uhvatimo u koštac sa problemom koji se izrodio unutar bošnjačkog naroda i unutar Islama”, kaže Dževad Galijašević stručnjak za bezbjednost.

Galijašević smatra da političko Sarajevo i bošnjački mediji nisu spremni da se uhvate u koštac s stvarnim problemom -islamskim radikalizmom u BiH, te se zbog toga bave Ravnogorskim pokretom koji ne predstavlja nikakvu bezbjednosnu prijetnju u BiH.

RTRS