Pojedini članovi uprave Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, predvođeni sportskim direktorom Stojanom Janjetovićem, koji uživa podršku predsjednika Branislava Rokvića, uoči prvenstvene utakmice protiv Viteza (srijeda) najavili su smjenu aktuelnog šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca. Naime, njih dvojica, pojačani još nekim članovima uprave i klupske kancelarije obavili su tajne razgovore sa Srđanom Marjanovićem, trenerom u omladinskim selekcijama kluba, da na kraju sezone preuzme brigu o prvoj ekipi umjesto aktuelnog šefa stručnog štaba.

Rudar Prijedor je ispao iz Premijer lige BiH, sljedeće sezone će igrati u Prvoj ligi Republike Srpske, a pojedini članovi Upravnog odbora stručnjaka iz Novog Grada sa UEFA profi licencom ne vide i dalje na klupi „rudara“, a po izvorima bliskim iz kluba, glavni razlog je neposlušnost! Naime, Jelisavac ne dozvoljava da mu bilo ko sastavlja tim kao što je bilo pokušaja, pogotovo pred gostovanje banjalučkog Borca u Prijedoru, i zbog toga je nepoželjan jer ne sluša!

Od strata proljećnog dijela Jelisavac radi u teškim okolnostima i pod neviđenim pritiskom jer pojedini čelnici insistiraju na nekim igračima koji po procjenama šefa stručnog štaba ne zadovoljavaju kriterijume prvog tima Rudar Prijedora. U svoj toj gunguli izgubio se prioritetni osjećaj pravljenja ekipe za narednu sezonu, pa je moguće da „rudari“ i naredni šampionat, u Republici Srpskoj, dočekaju nespremni i neorganizovani, što se ponavlja iz godine u godinu.

Tačno je da Rudar Prijedor ovog proljeća nije ostvario nijednu pobjedu u devet odigranih kola, ali je glavni cilj o forsiranju mladih i igrača sa prijedorske regije ispoštovan od strane Zlatka Jelisavca koji nije imao kontinuitet u radu, a poznato je da u fudbalu ništa ne ide „preko noći“.

Možda i Jelisavac ima svojih grešaka, od kojih je, većina, po svemu sudeći isforsirana strahovitim pritiskom pod kojim radi i vodi ekipu Rudar Prijedora.

O pojedinim stvarima naš sajt je već pisao, a i ovaj slučaj po svemu sudeći „miriše“ na produkt iz kancelarije direktora RŽR „Ljubija“ s obzirom na pomenute protagoniste.

prijedor24h