Poseban ugođaj danas je u pravoslavnim domovima, uz tradicionalne običaje i vaskršnja jaja. Svečano je bilo i kući brojne porodice Anđić iz Niševića kod Prijedora, gdje su se okupile sve generacije, pa se i zapjevalo.

Nedaleko od kuće Anđića, u prijedorskom selu Donja Lamovita, nakon službe u crkvi posvećenoj Svetom Georgiju, organizovana je i jubilarna deseta Vaskršnja tucijada.

Zbog pune kuće, danas je i puno srce u porodici Anđić iz prijedorskih Niševića. Proslava Vaskrsa okupila je pet generacija. Domaćice su pripremile bogatu trpezu i ofarbale vaskršnja jaja.

Plamenko Anđić kaže da je Vaskrs prava prilika da se u ovo vrijeme brzog življenja sastane porodica i zajedno okupi za svečanim ručkom.

Tatjana Anđić ponosna je na jaja farbana na tradicionalni način u lukovini. Za vaskršnju trpezu pripremila je i ostala brojna jela  -kolač, supu, sarmu, janjetinu.

Kada se na jednom mjestu okupe svi Anđići, uvijek se i zapjeva. Zbog veselja, omiljeni su u komšiliku.

Ni loše vrijeme nije spriječilo da se nedelako od Niševića, u Donjoj Lamovitoj održi jubilarna deseta Vaskršnja tucijada.

Lana Banović bila je najuspješnija u ukrašavanju jaja. Pobjedničko jaje je šarala akrilnim bojama, a za to joj je bilo potrebno dva sata vrijednog rada.

Vojislav Miletić kaže da odziv nije bio masovan kao i ranijih godina zbog kiše, ali da se tradicija nastavlja.

Sveštenik Sreto Aleksić kaže da su došli i roditelji i djeca, kao i da je to draž ovakvog okupljanja u Donjoj Lamovitoj.

Vaskrs njeguje porodične vrijednosti. Anđići kažu, bogatstvo ne čini novac, već puna kuća, zdravlje i sloga.

RTRS