Uoči Praznika rada, vrijedi podsjetiti na sredine u kojima bi moglo biti i najviše posla za radnike.

Evropski stručnjaci su Prijedor proglasili za četvrti grad budućnosti, a peti po troškovnoj efikasnosti. To je ocjena FDI magazina, specijalizovanog izdanja prestižnog časopisa Fajnanšel tajms za promociju stranih ulaganja.

Gradu Prijedoru priznanja su dodijeljena u okviru konkursa “Evropski gradovi i regioni budućnosti”, u jakoj konkurenciji više stotina evropskih gradova, regiona i kompanija.

Ugledni Fajnanšel tajms Prijedor je svrstao u prvih 10 u kategoriji najboljih evropskih investicionih lokacija, prema troškovnoj efikasnosti i strategiji privlačenja investitora.

Građani su saglasni da je to velika prilika za Prijedor i potvrda da se u gradu dobro radi, da se provode aktivnosti koje su u interesu i građana i sredine. Istovremeno, nadaju se da će inostrani ulagači prepoznati odluku ovog renomiranog časopisa i doći da posluju u Prijedor.

Značajna priznanja potvrda su višegodišnjih napora. To govori i visoko peto mjesto za troškovnu efikasnost i četvrto u kategoriji gradova budućnosti. Tako se grad na Sani našao u društvu metropola poput Barselone, Londona, Stokholma, Dablina, Budimpešte, Beča. U Gradskoj upravi kažu da su priznanja pozivnica i garancija za investitore.

– Ovo je priznanje nama na tome što smo uradili, ali ono ima veći značaj time što će se sada investitori, kako strani, tako i domaći, moći uvjeriti da je jedna nezavisna kuća dala takvo priznanje Prijedoru – istakao je gradonačelnik Marko Pavić.)
Prije tri godine Prijedoru je uručen i “Međunarodni pečat” za lokalnu zajednicu sa pozitivnim poslovnim okruženjem u Јugoističnoj Evropi.

RTRS