Sastanak jednog komiteta u turskom parlamentu danas je prekinut pošto je izbio sukob između poslanika vladajuće i pro-kurdske stranke, koji su se međusobno udarali i skakali po stolovima, javili su danas lokalni mediji.

Članovi komiteta su se sastali kako bi razgovarali o vladinom planu za ukidanje parlamentarnog imuniteta poslanika, koji je sam po sebi izazvao rast tenzija, prenijela je agencija Frans pres.

Taj prijedlog bi se odnosio na sve stranke, ali ga njegovi kritičari smatraju zavjerom vladajuće Stranke pravde i razvoja da uništi Kurdsku narodnu demokratsku partiju time što će se podizati optužnice protiv njihovih poslanika zbog navodne podrške zabranjenoj Radničkoj partiji Kurdistana.

Visoke tenzije su u turskom parlamentu u srijedu, takođe, prerasle u fizičke okršaje, ali je na današnjem sastanku komiteta došlo do pravih tuča.

Poslanici su se udarali pesnicama, dok je desetak poslanika stajalo zgurano u ćošak prostorije, a drugi skakakli na stolove kako bi mogli da priđu bliže svojim protivnicima i udare ih, moglo se vidjeti na televizijskim snimcima.

Neki poslanici su se držali sa strane i nisu učestvovali u tuči, već su snimali okršaje na svojim mobilnim telefonima.

Diskusija o ukidanju imuniteta je odložena za ponedjeljak, navodi turska televizija NTV.

RTRS