U požaru koji je u ponedjeljak u večernjim časovima zahvatio porodičnu kuću Senada i Tehvide Begić, u selu Gornja Ljusina, nadomak Bosanske Krupe, pričinjena je velika materijalna šteta, a objekat je postao neuslovan za boravak.

Ovaj mladi bračni par s petoro maloljetne djece zadesila je velika nesreća, a Begići kažu kako nemaju dovoljno novca da saniraju nastalu štetu i oštećenu kuću adaptiraju za stanovanje.

U požaru je potpuno izgorio gornji sprat kuće, a još veća materijalna šteta spriječena je zahvaljujući intervenciji policajaca iz patrole koja se u tom času zadesila u selu. Policajci su primijetili požar te obavijestili Begiće, koji su u tom trenutku boravili u prizemlju kuće. Pozvani su i vatrogasci, ali se do njihovog dolaska vatra proširila te je izgorjelo kompletno pokućstvo na gornjem spratu kuće, kao i dio krovne konstrukcije.

Naknadno je ustanovljeno kako su požar uzrokovali neispravni električni aparati. Begići kažu kako im je uništen dobar dio imovine koju su godinama sticali mukotrpnim radom. Oni se bave poljoprivrednom proizvodnjom, uzgojem malina i kornišona, čijom prodajom izdržavaju petoro djece.

Posljednju ušteđevinu, kako kažu, utrošili su u podizanje ovogodišnjih zasada, a pri tom su se i dodatno zadužili. Ovoj porodici su trenutno najpotrebniji garderoba i dijelovi pokućstva. I pored toga što je kuća neuslovna za stanovanje, ovaj bračni par kaže kako će biti primorani da borave u prizemlju, koje je trenutno prepuno vlage i memle. Svi koji žele pomoći mogu ih kontaktirati na broj telefona 061/369-127.

NN