Danas se navršava godina dana od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, u kome je terorista Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Ispred Stanice javne bezbjednosti Zvornik otkriven je spomenik poginulim pripadnicima MUP-a, te služen parastos i položeno cvijeće.

Spomenik poginulim pripadnicima MUP-a, na kome se nalazi i lik policajca Dragana Đurića, koji je ubijen na današnji dan prošle godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, otkrio je ministarLukač.

Delegaciju predvodi ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Gojko Vasić.

Na gradskom groblju u Karakaju služen je parastos, položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Godinu dana od terorističkog napada nema sudskog epiloga. Tužilaštvu BiH podnesen je izvještaj protiv dva lica za terorizam i protiv njih se vodi postupak pred Sudom BiH. Oni su uhapšeni i bio im je određen pritvor od 30 dana, ali su pušteni da se brane sa slobode.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da institucije BiH nisu spremne da se kvalitetno suoče sa radikalnim islamom u BiH.

“Napad u Zvorniku sve institucije BiH i srpski predstavnici u njima nisu imali hrabrosti da nazovu terorizmom, za razliku od napada u Rajlovcu, koji je u Republici Srpskoj odmah okarakterisan kao teroristički”, rekao je Stevandić, povodom obilježavanja godišnjice od terorističkog napada u Zvorniku.

RTRS